Boks drama: Adonis Stevenson toestand niet verbeterd, nog steeds in coma Nieuws
Nieuws

Boks drama: Adonis Stevenson toestand niet verbeterd, nog steeds in coma

Boks drama: Adonis Stevenson toestand niet verbeterd, nog steeds in coma
Boks drama: Adonis Stevenson toestand niet verbeterd, nog steeds in coma

Voormalig licht zwaargewicht kampioen Adonis Stevenson, ligt nog steeds buiten bewustzijn op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis in Quebec City. Zijn toestand lijkt maar niet te willen verbeteren.

Stevenson leed een knock-out verlies tegen Oleksandr Gvozdyk, toen hij probeerde zijn WBC-titel te verdedigen. Met ernstig hersenletsel als gevolg op 1 december dit jaar.

Stevenson, 41, was duidelijk aangeslagen door de laatste paar stoten die de wedstrijd beëindigden, maar hij leek redelijk in orde te zijn toen hij weer opstond en naar de kleedkamer ging.

Spoed hulp

Helaas verslechterde zijn toestand snel nadat hij in de kleedkamer plaatsnam, waardoor hij met spoed naar het ziekenhuis vervoert werd.

Eenmaal in het ziekenhuis onderging Stevenson een operatie en werd hij in een medisch geïnduceerde coma geplaatst om de zwelling in zijn hersenen tegen te gaan.

Wonder

De conditie van Stevenson is in de weken daarna echter niet verbeterd en vereist nog steeds een machine om hem te helpen ademen.

Dr. Alexis Turgeon, specialist op het gebied van intensieve verzorging, merkte op dat de meeste mensen in deze gevallen een blijvend letsel oplopen.

" we houden onze vingers gekruist en hopen op een kerstwonder, " zegt de arts. Maar of dat zal helpen valt te bezien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws