Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boks Drama: ‘Adonis Stevenson na knock-out in kritieke toestand op intensive care’

Boks Drama: ‘Adonis Stevenson na knock-out in kritieke toestand op intensive care’

Boks Drama: 'Adonis Stevenson na knock-out in kritieke toestand op intensive care'

Adonis Stevenson bevindt zich in kritieke toestand in het ziekenhuis na te zijn verslagen op de Tyson Fury-Deontay Wilder-undercard. De Canadees verloor zijn WBC licht zwaargewicht titel na een 11e ronde onderbreking door de Oekraïense Gvozdyk.

De 41-jarige werd gedwongen de ring op een brancard te verlaten, met promotor Yvon Michel die later meldde dat zijn bokser naar de intensive care in Quebec was gebracht. Hij sprak alleen om de toestand van Stevenson te bevestigen en voegde eraan toe dat er op dit moment geen verdere mededelingen zouden zijn.

Het is pas de tweede nederlaag in de carrière van Stevenson, na een serie van zeventien gevechten zonder een nederlaag te hebben geleden, waaronder een overwinning van 2013 op de onlangs gepensioneerde Tony Bellew. Maar hij had weinig antwoord op de Gvozdyk, die in zijn zestiende gevecht wereldkampioen wordt.

Dominantie

Stevenson controleerde het midden van de ring gedurende een deel van de wedstrijd, maar in de 10e ronde eindigde Gvozdyk met een reeks slagen die hem leek te motiveren voor de 11e ronde.

Gvozdyk ging verder met zijn serie die Stevenson halverwege de 11e in de touwen bracht, voordat hij de Canadees naar het doek stuurde met drie solide rechterhoeken.

Het paar vocht op de undercard van Fury’s wereldtitel clash met WBC kampioen Wilder die eindigde in een controversieel gelijkspel.

Bekijk ook

Boksen: Lomachenko brak hand tijdens knock-out op Crolla (video)

Boksen: Vasyl Lomachenko verdedigt WBA-WBO titels in de zomer

Vasyl Lomachenko vs. Luke Campbell is rond, de bokswedstrijd zal die eind augustus plaatsvinden.

Boksen: Ex UFC-vechter wil de ring uit vluchten (video)

Voormalig UFC licht zwaargewicht Fabio Maldonado MMA staat bekend om zijn taaiheid, stevige kin en actieve vechtstijl.

Bokstalent scoort bruutste knock-out van het jaar (video)

Bokser Devin Haney leverde een sensationele zevende ronde knock-out af tegen Antonio Moran, zaterdagavond in Oxon Hill, Maryland.

REGIO NIEUWS UITGELICHT