BLOTE VUIST BOKSEN: Eerste event bereikt Europa (video) Nieuws
Nieuws

BLOTE VUIST BOKSEN: Eerste event bereikt Europa (video)

BLOTE VUIST BOKSEN: Eerste event bereikt Europa (video)

Het lijkt er op dat het eerste Bare Knuckle boks event op het Europese vasteland er aan zit te komen.

Bare Knuckle in het Nederlands vertaald als blote vuist boksen, waar zonder handbescherming wordt gevochten is in veler ogen een brute bloederige vechtsport. Toch de sport steeds meer aan populariteit en was het wachten dat na Engeland en Amerika de eerste organisatie opstond om het Europese vasteland aan te doen.

Via Facebook kondigt Bare Knuckle Boxing CZ uit Tsjechië aan op 30 april aanstaande het eerste blote vuist event in het land te houden. Het lag in de lijn der verwachting dat een land in het voormalige Oostblok als eerste het blote vuist boksen zou presenteren. Of de sport ooit in Nederland als gesanctioneerd en legaal te zien zal zijn lijkt de aankomende jaren niet te verwachten.

Nederlanders in de ring

De Nederlandse Vechtsportautoriteit heeft al vaker aangegeven niet achter het Bare Knuckle Boxing te staan (red.). Toch lijkt een opmars niet tegen te houden en zijn landen als Engeland en Amerika koplopers en is het daar zelfs al legaal, dit zolang er geen ernstige ongelukken gebeuren.

Hoe de vechtkaart in Tsjechië er uit zal komen te zien en wie er in de ring zullen staan is nog niet bekend. De organisatie geeft aan zeer binnenkort met updates te komen. Of er Nederlanders aan mee zullen doen is nog afwachten, er zijn wel bare knuckle boksers uit ons land die vooral in het buitenland vechten zoals Hubert Geven die gisteren melde af te moeten zeggen voor zijn finale in Engeland bij BKB wegens een gebroken hand.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws