Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bloederige Bare Knuckle boksen keert terug en met publiek

Bloederige Bare Knuckle boksen keert terug en met publiek

Bare Knuckle FC brengt live publiek terug op 24 juli voor haar terugkeer na de covid-19 lockdown. Directeur Dave Feldman zegt dat een tv-deal op handen is.

In een interview met The Body Lock zegt BKFC directeur Feldman dat zijn organisatie terugkeert met publiek in de zaal. Bare Knuckle boksen is een bloederige en harde vorm van boksen waar niet iedereen van gecharmeerd is.

Gruwelijke sport

Toch wordt beweerd dat het Bare Knuckle veiliger is dan het normale boksen, ook al lijken de blessures gruwelijk. De sport nam in Amerika een vlucht na de legalisering in sommige staten van het land. In Engeland is het al langer populair.

Er zijn ook Nederlandse vechters actief, waar Hubert Geven de bekendste van is. Deze treed binnenkort weer aan in Londen bij BKB. Ook BKFC heeft te maken met de perikelen rondom de coronapandemie. Zo stelde de organisatie events uit, maar komt nu dus terug.

Veiligheid boven alles

“Er worden een aantal maatregelen genomen ter veiligheid van de vechters en het publiek. Zo al er streng gecontroleerd worden op de gezondheid.” zegt Feldman. Ook zegt hij dat een TV deal ophanden is. BKFC 11 zal in Oxford, Mississippi, plaatsvinden.

Het event wordt bekroond door een lichtgewicht titelgevecht tussen UFC-veteraan Isaac Vallie-Flagg (16-7-1 MMA, 3-0 BKFC), en voormalig World Series of Fighting (WSOF) titeluitdager Luis Palomino (26-17 MMA, 1-0 BKFC).

Bekijk ook

ONE INSIDE THE MATRIX II: Pieter Buist treft sterke Rus

De Nederlandse MMA-vechter Pieter Buist keert terug in de kooi bij ONE Championship op 6 ...

TARIK KHBABEZ: ‘Ik kom voor Rico Verhoeven en Badr Hari’

Vrijdag maakte Glory Kickboxing bekend dat voormalige ONE Championship vechter Tarik Khbabez bij de organisatie ...

Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren

Dat de absolute topsporters van de wereld jaarlijks tientallen miljoenen verdienen met hun sport is ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page