BLOED EN LEF: Verbazing om explosieve groei Bare Knuckle boksen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / BLOED EN LEF: Verbazing om explosieve groei Bare Knuckle boksen

BLOED EN LEF: Verbazing om explosieve groei Bare Knuckle boksen

BLOED EN LEF: Verbazing om explosieve groei Bare Knuckle boksen

BKFC-president David Feldman is overweldigd door de groei van het bare knuckle boksen sinds de lancering van zijn organisatie. Het boksen met de blote vuist lijkt razend populair.

David Feldman richte in 2018 zijn Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) organisatie op. Inmiddels kende de BKFC een aantal bekende vechters die zelfs overkwamen vanuit het MMA. Artem Lobov die voorheen bij de UFC vocht en een goede vriend is van MMA-legende Conor McGregor is daar een van.

Lobov stond tegen topbokser Paulie Malignaggi in de Bare Knuckle ring en vocht een bloederige strijd uit. En dat bloed maakt dat vooral de klassieke boksliefhebbers de sport verfoeien. Toch neemt Bare knuckle een vogelvlucht en is naast BKFC in Amerika overgewaaid naar Europa. De Poolse vechtsport organisatie organiseerde recentelijk een event waar ex UFC vechter Josh Barnett de Pool en voormalig MMA-kampioen KSW Marcin Rozalski vernietigde.

Helemaal te gek

“Het is geweldig,” vertelde Feldman aan MMA Fighting in een interview. “Dat gevecht in Polen was echt gaaf, want wat ze aanvankelijk deden toen ze het adverteerden als” BKFC-stijl vechten “en ik dacht holy shit, dat is best gaaf! “

“Ik bedoel, het is goed dat we concurrentie hebben over de hele wereld. Rusland doet daar wat kleinere competities en ik heb daar tv-rechtencontracten, dus we gaan binnenkort een evenement in Rusland houden. We houden in december een evenement in Thailand. Maar het is geweldig met al deze andere organisaties, omdat het de sport populairder maakt”, vervolgd Feldman.

Sexy blondje

“De groei ervan en hoe ver het zo snel is gegaan, is verbazingwekkend, maar ik denk echt dat we hier waarschijnlijk over 18 maanden een echte grote concurrent in het vechtsportlandschap zullen zijn. Het is een droom, maar het is alles zien uitkomen. Over achttien maanden tot twee jaar worden we een belangrijke speler in vechtsporten. “

Dit weekend op BKFC 14 zal de organisatie een paar spraakmakende gevechten leveren. Waaronder een kampioenschap van 155 pond tussen voormalig UFC-vechter Jim Alers. Deze zal het opnemen tegen Luis Palomino, veteraan van de World Series of Fighting. Ook zal begin 2021 de sexy blondine en ex UFC vechtster Paige VanZant haar debuut maken.

Nederland

Of de sport in de nabije toekomst in Nederland ooit zal ontvlammen valt te bezien. De Vechtsportautoriteit ligt als een blok op de weg voor een lancering. Bare Knuckle zou te bloederig zijn. Toch menen experts dat het met een gedegen supervisie en sanctionering mogelijk moeten zijn.

NOTE: Boksen met de blote vuist kent zijn ontstaan in Engeland. De eerste blote vuist bokskampioen van Engeland was James Figg. Deze claimde in 1719 de titel hield deze in bezit tot zijn pensionering in 1730. De sport die door velen wordt gezien als de bloederigste ooit ken inmiddels veel variaties.

Bekijk ook

Snelle ‘KO’ door Glory vechter die nooit vocht

Deze man moet de Glory ring in

9e ronde had fataal kunnen zijn voor Billy Joe Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag tegen Canelo 'Saul' Alvarez

Badr Hari: ‘Ik startte met niks, maar laat een erfenis achter’

Badr Hari zal 17 juli terugkeren in de Glory kickboksring tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page