? | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: 'Ik doe het zo weer over' Nieuws
Nieuws

? | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: 'Ik doe het zo weer over'

? | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: 'Ik doe het zo weer over'

Topbokser Israel Vazquez vecht voor zijn leven terwijl hij omgaat met een gebroken lichaam door de brute gevechten.

Vazquez zit vandaag als een omhulsel van zijn vroegere zelf, als gevolg van de slopende schade die zijn lichaam moest ondergaan. De moedige Vazquez is nu blind in zijn rechteroog als gevolg van de stoten die hij uit die gevechten heeft opgelopen. De voormalige drievoudig wereldkampioen super bantamgewicht wordt ook voor andere recent ontdekte aandoeningen behandeld.

Ernstig ziek

Toch kijkt de bokser zijn oude gevechten terug die nu opduiken op social media nu alle events zijn afgelast. 'Natuurlijk heb ik de gevechten gezien. We hadden niets anders te doen, en kunnen nergens heen, 'lachte Vazquez in een interview met BoxingScene.com, wijzend op zijn leven in zelfquarantaine vanwege het coronavirus.

Na een bezoek aan Dr. Fausto Daniel Garcia in het ziekenhuis Jose Maria Roma in Mexico City, werd Vazquez gediagnosticeerd met systemische sclerose (SSc), een zeldzame chronische auto-immuunreumatische aandoening die degeneratieve veranderingen in de inwendige organen en de huid veroorzaakt.

Het was het offer waard

"Het is een chronische ziekte waar ik de rest van mijn leven mee zal moeten omgaan. Er is geen behandeling om het te genezen, hoewel het nu onder controle is ', zei Vazquez. "Omdat de ziekte de spieren aantast, kan ik niet aankomen." Als ik goed voor mijzelf zorg kan het onder controle blijven. "

'Ik beschouw mijn oogletsel alleen als een ongeluk. Het maakte het voor de mensen interessanter. Het zorgde voor drama en bewustzijn tijdens mijn gevechten, 'zei Vazquez. 'Ik had een heel goede carrière. Ik heb veel moeite en toewijding in de sport gestoken. Het was de opofferingen zeker waard. '

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws