🎥 | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: 'Ik doe het zo weer over' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 🎥 | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: ‘Ik doe het zo weer over’

🎥 | BLIND GESLAGEN TOPBOKSER: ‘Ik doe het zo weer over’

Topbokser Israel Vazquez vecht voor zijn leven terwijl hij omgaat met een gebroken lichaam door de brute gevechten.

Vazquez zit vandaag als een omhulsel van zijn vroegere zelf, als gevolg van de slopende schade die zijn lichaam moest ondergaan. De moedige Vazquez is nu blind in zijn rechteroog als gevolg van de stoten die hij uit die gevechten heeft opgelopen. De voormalige drievoudig wereldkampioen super bantamgewicht wordt ook voor andere recent ontdekte aandoeningen behandeld.

Ernstig ziek

Toch kijkt de bokser zijn oude gevechten terug die nu opduiken op social media nu alle events zijn afgelast. ‘Natuurlijk heb ik de gevechten gezien. We hadden niets anders te doen, en kunnen nergens heen, ‘lachte Vazquez in een interview met BoxingScene.com, wijzend op zijn leven in zelfquarantaine vanwege het coronavirus.

Na een bezoek aan Dr. Fausto Daniel Garcia in het ziekenhuis Jose Maria Roma in Mexico City, werd Vazquez gediagnosticeerd met systemische sclerose (SSc), een zeldzame chronische auto-immuunreumatische aandoening die degeneratieve veranderingen in de inwendige organen en de huid veroorzaakt.

Het was het offer waard

“Het is een chronische ziekte waar ik de rest van mijn leven mee zal moeten omgaan. Er is geen behandeling om het te genezen, hoewel het nu onder controle is ‘, zei Vazquez. “Omdat de ziekte de spieren aantast, kan ik niet aankomen.” Als ik goed voor mijzelf zorg kan het onder controle blijven. “

‘Ik beschouw mijn oogletsel alleen als een ongeluk. Het maakte het voor de mensen interessanter. Het zorgde voor drama en bewustzijn tijdens mijn gevechten, ‘zei Vazquez. ‘Ik had een heel goede carrière. Ik heb veel moeite en toewijding in de sport gestoken. Het was de opofferingen zeker waard. ‘

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page