Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bewijs discutabele winst bokskampioen Deontay Wilder zoek

Bewijs discutabele winst bokskampioen Deontay Wilder zoek

Bewijs discutabel verlies bokskampioen Deontay Wilder zoek

In 2010 stond bokskampioen Deontay Wilder tegenover Harry Sconiers. Alhoewel Wilder meer dan 10 seconden op de grond lag won hij de partij.

World Boxing News startte in juli een onderzoek naar dit incident, in wat lijkt op een bescherming van Wilder om zo een nederlaag te verdoezelen. Wilder werd letterlijk door de bel gered. Echter zetten critici vraagtekens bij de wedstrijd.

Het blijkt na onderzoek van World Boxing News, dat videobeelden verdwenen zijn en links naar online versies van de video op een dood spoor uitkomen. WBN kreeg ooggetuigenverslagen, plus referenties van Wilder zelf en trainer Jay Deas, die allemaal geen verder licht werpen op het mysterie.

Gemaakte kampioen

Ook de beelden opvragen bij de organisator destijds leverde nul op het rekest op. Het blijkt dat alleen de hoofdwedstrijden zijn gefilmd, Wilder vocht in het voorprogramma. Gesuggereerd wordt dat Wilder als kampioen gebouwd is.

LEES HIER MEER OP WORLD BOXING NEWS

Een fenomeen welke wel vaker voorkomt in de (vecht)sportwereld. World Boxing News geeft haar speurtocht niet op. Zo vragen zij getuigen die eventueel gefilmd hebben naar voren te komen. Om zo te kunnen boordelen of er vals spel is gepleegd.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page