Home / Nieuws / Boks Nieuws / BEWIJS: Bokser Tyrone Spong ‘niet schuldig’ aan dopinggebruik

BEWIJS: Bokser Tyrone Spong ‘niet schuldig’ aan dopinggebruik

BEWIJS: Bokser Tyrone Spong 'niet schuldig' aan dopinggebruik

Hij werd uit het debuut gevecht van Oleksandr Usyk gehaald wegens vermeend doping gebruik, Tyrone Spong maar het heeft er alle schijn van dat er vals spel is gespeeld.

De bokswedstrijd tussen Spong en Usyk werd afgeblazen doordat de Surinaams-Nederlandse bokser beschuldigd werd van het gebruik van het verboden middel door anti-doping orgaan VADA. Spong zou positief getest zijn op de stof Clomiphene, welke wordt gebruikt als vruchtbaarheidsmiddel bij vrouwen, maar ook wordt gebruikt om het testosteronniveau bij mannen te verhogen.

ZIE OOK >> Tyrone Spong betrapt op Doping

Echter meld Spong vrijdagnacht op zijn Instagram dat er niet klopt van de bevindingen, VADA heeft de bokser in kennis gesteld dat hij gevrijwaard blijkt van doping gebruik.

Kwade opzet

“Ik heb zojuist bericht ontvangen van VADA dat mijn derde en laatste urinemonster genomen op 2 oktober NEGATIEF was voor alle verboden stoffen. Zoals ik altijd al heb gezegd, ben ik een schone vechter en de vorige resultaten waren onnauwkeurig of gemanipuleerd. Wie is hiervoor verantwoordelijk? ” zegt Spong op social media.

ZIE OOK >> Complot tegen Tyrone Spong?

“Het is een schande dat mij de kans is ontnomen. Zijn team wist dat ik een heel groot risico was en hem kon verwonden en een uitweg nodig had om totale schaamte te voorkomen. Er is me onrecht aangedaan en ik ben boos. Ik ben bereid om vanavond in het vliegtuig te stappen en morgenavond in de ring te stappen en verdomme !! “

Het schrijven van VADA aan Tyrone Spong

De uitkomst van de test lijkt te bevestigen dat er vals spel gespeeld moet zijn om Spong uit het gevecht met Usyk te dwingen. Spong staat bekend als een ware knock-out bokser, die een groot gevaar had kunnen opleveren voor het debuut van Usyk in de zwaargewicht divisie.

Bekijk ook

Tyson Fury: McGregor vs. Mayweather rematch goed voor het boksen

Bokskampioen Tyson Fury zou graag een rematch zien tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor, ...

Bokspromotor Eddie Hearn doet Andy Ruiz ‘lucratief aanbod’

Eddie Hearn heeft een groot geldbedrag geboden aan Andy Ruiz Jr om het op te nemen tegen Dillian Whyte.

Tyson Fury wil aangepaste bokswedstrijd met UFC-vechter

Tyson Fury in training met UFC vechter Darren Till Bokskampioen Tyson Fury wil een aangepaste ...