Home / Nieuws / Boks Nieuws / Beveiliging aangescherpt rondom risico bokswedstrijd

Beveiliging aangescherpt rondom risico bokswedstrijd

De beveiliging wordt aangescherpt voor alle evenementen rondom het titelgevecht van Claressa Shields tegen Marie-Eve Dicaire.

De promotor van Claressa Shields zegt dat de beveiliging zal worden aangescherpt wanneer de wereldkampioen terugkeert op 9 mei voor een nieuwe poging om een ​​titelgevecht te houden in de geboortestad van Shields, Flint’s Dort Federal Event Center.

De tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar zou tegen Ivana Habazin vechten op 5 oktober vorig jaar, de wedstrijd werd uitgesteld nadat Habazins trainer, James Ali Bashir werd aangevallen op de weging op 4 oktober. Bashir liep meerdere gezichtsfracturen op toen hij werd geslagen door de broer van Shields, die inmiddels een straf uitzit.

Wat moet dat moet

Het gevecht werd verplaatst naar 10 januari in Atlantic City, waar Shields de WBO- en WBC superweltergewicht titles won met een unanieme beslissing over Habazin. Promotor Dmitriy Salita zegt dat hij al het mogelijke zal doen om problemen te voorkomen op 9 mei, wanneer Shields vecht tegen Marie-Eve Dicaire in een poging om de onbetwiste super kampioen weltergewicht te worden.

“Het wordt aanzienlijk veiliger en alleen geselecteerd personeel mag de weging bijwonen. Het wordt een geweldig evenement en we laten niets in de weg staan. Wat er gebeurde (4 oktober) was een onvoorspelbaar incident dat hopelijk eenmalig is”, vertelde Salita.

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...