Belgische topbokser sneuvelt in olympisch kwalificatietoernooi Nieuws
Nieuws

Belgische topbokser sneuvelt in olympisch kwalificatietoernooi

Belgische topbokser sneuvelt in olympisch kwalificatietoernooi
Belgische topbokser sneuvelt in olympisch kwalificatietoernooi

De Belgische topbokser Delfine Persoon ging zaterdag onderuit op het olympisch kwalificatietoernooi in Londen

Persoon (35), ging kwam niet langs de Griekse Nikoleta Pita. Persoon die aan een nekhernia lijdt ging vol zelfvertrouwen het toernooi in, maar had zichtbaar last van de blessure en had minder kracht in haar linkerarm, wat duidelijk te zien was.

Ondanks dat de trainer van Persoon liever had gewacht tot het kwalificatietoernooi voor lichtgewichten van Parijs, stapte Persoon toch de ring in. De 22 jarige tegenstander van Persoon bokste een aantal sterke rondes, in de derde ronde kwam Persoon sterk terug.

Toch nog kans

Echter was dit volgens de jury niet overtuigend genoeg om een winst toe te kennen. Pita won door een ‘split decision’, Persoon was het daar zichtbaar niet mee eens. Tijdens het kwalificatietoernooi in Parijs (13 en 24 mei) maakt de Belgische nog een kans.

De tegenstanders in Parijs zullen van een iets minder kaliber zijn, maar zijn er ook minder tickets. Persoon zal dus haar best moeten doen om een deelname aan de Olympische Spelen deze zomer veilig te stellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws