Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bekende topbokser overleden na hersenoperatie

Bekende topbokser overleden na hersenoperatie

Topbokser Jimmy Thunder is op de leeftijd van slechts 54 jaar overleden na de operatie aan een hersentumor.

Volgens een nieuwsbericht van TVNZ is de zwaargewicht bokser Jimmy Thunder uit Nieuw-Zeeland overleden na het ondergaan van een operatie aan een hersentumor. Thunder, echte naam Ti’a James Senio Peau, stierf in zijn slaap. Thunder, geboren in Samoa maar opgroeiend in Auckland, Nieuw-Zeeland, was een van de topboksers uit talentrijke jaren negentig-tijdperk.

Hij werd pro in 1989 en bokste tot 2002. Als solide en gedecoreerde amateur-bokser won Thunder goud bij de Commonwealth 1986 Spellen. Onder de grote namen die Thunder tegenkwam: John Ruiz (een 12-ronde split beslissingsverlies) en misschien wel de beroemdste overwinningen van Thunder: een beslissingsoverwinning op Tim Witherspoon en een eerste ronde, 13 seconden, KO-overwinning op Crawford Grimsley.

Snelste knock-out ooit

Thunder heeft nooit gevochten voor een grote wereldtitel, maar hij heeft wel de IBO- en WBF-zwaargewichttitels gewonnen, evenals de Australische zwaargewichtgordel. Jimmy’s laatste record is een behoorlijke 35-14 (28). Hij werd zeven keer verslagen maar stond bekend om zijn taaiheid.

De overwinning op Grimsley van maart 1997 zette een record, aangezien dit de snelste knock-out opleverde in een pro zwaargewicht gevecht, in slechts 1,5 seconden. Grimsley was geen wereldtopper, maar hij was, in zijn gevecht voorafgaand met Thunder, de volledige 12 rondes gegaan met zwaargewicht legende George Foreman.

Bekijk ook

Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020

Na de opmerkelijke overwinning van Fury op Deontay Wilder

Nederlander Hubert Geven alsnog in blote vuist boksfinale

Geven die eerder gepland stond om de finale te vechten

πŸŽ₯ | BOKSKONING: Tyson Fury groots onthaald in Engeland

Tyson Fury keerde dinsdag