Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bare Knuckle boksen: Wat is dat eigenlijk?

Bare Knuckle boksen: Wat is dat eigenlijk?

Bare Knuckle boksen: Wat is dat eigenlijk?

Voor degenen die niet weten wat Bare-Knuckle boksen is, laten we kort uitleggen wat het inhoudt.

Bare-Knuckle betekent simpelweg een gevecht met blote vuisten (knokkels). Het is de meest originele vorm van boksen, dus vechten zonder bokshandschoenen. Natuurlijk, dit soort gevechten zijn gevaarlijker en het risico op blessures is aanzienlijk hoger dan in een normale bokswedstrijd met bokshandschoenen.

De vuist vechten met blote knokkels is zo oud als worstelen in de oudheid en natuurlijk, hoe kan het anders, de vroege vorm van Bare-Knuckle was erg populair bij de Grieken, evenals in Mesopotamië en het oude Egypte. Tot 130 jaar geleden dit soort gevechten in de VS opnieuw populair werden.

Bare-Knuckle in de huidige tijd

De Amerikaanse bokser John Lawrence Sullivan was een van de bekendste blote vuist boksers aan het eind van de 19e eeuw en zijn populariteit is nog steeds hoog. Hij was de eerste officiële zwaargewichtkampioen in de bokshistorie. Niet zelden duurde de gevechten 75 rondes. Sullivan, die alcoholist was, stierf op 2 februari 1918 op 53-jarige leeftijd in Abington, Massachusetts.

Omdat het risico op verwondingen extreem hoog is, is Bare Knuckle in veel landen verboden. Daarom worden wedstrijden alleen illegaal georganiseerd. Dit type competitie is ook verboden in Nederland en verschillende andere Europese landen. Maar hoe kan het anders, de Amerikanen zijn opnieuw voor op ons. Sinds 2 juni 2018 organiseert Bare Knuckle Fighting met succes events en de populariteit blijft toenemen.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.