Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bare Knuckle Boksen: Waar zijn we in Nederland bang voor?

Bare Knuckle Boksen: Waar zijn we in Nederland bang voor?

De mens zoekt altijd het extreme in zichzelf en sport, zo ook de blote vuist boksers.

Aangemerkt als een van de meest brute vechtsporten ter wereld, maakt het bare knuckle boksen stiekum een flinke opmars door. In landen zoals Engeland en Amerika zijn er al hele competities en hebben organisaties zoals BKB, BKFC en Valor Bare Knuckle flink wat succes.

ZIE OOK>> Nederlander Hubert Geven vecht met blote vuisten

Als je zo de Nederlandse vechtsport fan vraagt wat deze van het Bare Knuckle vinden is het antwoord meestal “te bloederig” of “het heeft niets met boksen te maken.” Maar is dat wel zo? In Birma beoefend men al eeuwen het Leithwei, deze is vergelijkbaar met blote vuist boksen, zij het niet dat daar ook met de benen wordt gevochten.

Verboden

Het blote vuist boksen kent zijn historie in Amerika en Engeland, maar ook onder het reizende volk en woonwagenbewoners is het populair. In Engeland waar voorheen in schuren en geheime plekken werd gevochten, vult de sport nu zelfs de welbekende O2 Arena in Londen.

Maar heeft de sport een toekomst in Nederland en de rest van Europa? Wat ons eigen land betreft zal het moeilijk zijn het bare knuckle te lanceren in een officieel jasje. De Vechtsportautoriteit zal het simpel weg niet toestaan. Het buitenland bewijst echter dat de sport gereguleerd prima werkt. Waar zijn wij in Nederland dan bang voor?

Bekijk ook

Deontay Wilder: ‘Ik sla Tyson Fury zijn hoofd opnieuw open’

WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder zegt dat Tyson Fury geen kans tegen hem heeft.

Malignaggi wil Bare Knuckle bokswedstrijd tegen McGregor

Voormalig tweedivisie wereldkampioen Paulie Malignaggi staat nog steeds te popelen om de UFC-superster Conor McGregor in handen te krijgen

VIDEO: Bare Knuckle vechter Hubert Geven in backstage ruzie

Het liep even uit de hand afgelopen weekend na de weging voor het BKB event in Londen.