Bare Knuckle boksen veroorzaakt minder hersenschade dan normaal boksen en MMA
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bare Knuckle boksen veroorzaakt minder hersenschade dan normaal boksen en MMA

Bare Knuckle boksen veroorzaakt minder hersenschade dan normaal boksen en MMA

Bare Knuckle boksen veroorzaakt minder hersenschuddingen dan bij normaal boksen en MMA

Het boksen met de blote vuist blijkt minder schade toe te brengen dan werd aangenomen. De bloedige sport die met de blote vuist wordt uitgevechten. Komt er in een hersenonderzoek goed vanaf.

Bare Knuckle Boxing (BKB) is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Waar in Engeland de brute sport al een tijd lang legaal was. Opende Amerika haar deuren in 2018. Aangezien Bare Knuckle als zeer bruut wordt ervaren. Zijn er veel onderzoeken gedaan. Vooral naar welke schade boksers kunnen leidden.

Harde bewijslast

Een onderzoek gedaan door Dr. Don Muzzi wijst uit dat de schade mee lijkt te vallen bij de boksers. Zijn onderzoekresultaten werden gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van de Association of Ringside Physicians. Daaruit blijkt dat hoewel de sport zeer bloedig is. Het risico op ‘hersenschuddingen’ en navenant hersenletsel kleiner is dan bij het normale boksen.

Dr. Muzzi verzamelde samen met Dr. Guillem Lopez en Dr. John Neidecker. Gegevens van gereguleerde BKB-evenementen van juni 2018 tot september 2020. In deze periode werden 131wedstrijden geregistreerd. Met 262 atleten. Bij alle wedstrijden was een ervaren arts aanwezig.

Veel minder schade

Wat zeggen de cijfers: 27,4% van de BKB deelnemers leed aan snijwonden in het gezicht. Het percentage handfracturen was 3,2%. Vergeleken met een percentage van 3,8% bij MMA en 4,7% bij bokshandschoenen. Het vastgestelde hersenschudding percentage.Was 1,5% in vergelijking met boksen met een geschat percentage van 6-12%. En MMA met een percentage van 14,7%.

De gegevens toonden dus aan dat hoewel BKB leidde tot een verhoogde kans op scheuren in het gezicht. Het percentage hersenschuddingen lager was dan die bij boksen met handschoenen en MMA. Verrassend genoeg lieten de gegevens ook zien. Dat het aantal handbreuken in feite lager was in Bare Knuckle Boxing. Dan bij boksen met handschoenen of MMA.

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page