Bare Knuckle Boksen is veiliger dan andere vechtsporten
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bare Knuckle Boksen is veiliger dan andere vechtsporten

Bare Knuckle Boksen is veiliger dan andere vechtsporten

Elke sport heeft zijn eigen unieke oorsprongsverhaal. Sommige gaan zo ver terug als de Grieken en de vroege Olympische Spelen, terwijl andere werden gevormd en gepopulariseerd door de armere bevolkingsgroepen die op zoek waren naar een goedkope manier om plezier te hebben. Bare-knuckle-boksen heeft een enigszins verrassende oorsprong.

Uit vroege gegevens blijkt dat het vroegste bericht over een bokswedstrijd dateert uit 1681. De wedstrijd vond blijkbaar plaats tussen een van de mannen van de hertog van Albemarle en een slager. De wedstrijd werd zelfs gestreden om een ​​prijs, waardoor een slager en een lakei twee van de eerste prijsvechters waren.

Er zijn tal van unieke vechttechnieken

Elke vorm van vechten die al een tijdje bestaat, heeft ongetwijfeld allerlei verschillende vechtstijlen of -technieken die in competitie worden of werden gebruikt. Bare-knuckle boksen is niet anders en heeft in de geschiedenis van de sport een aantal verschillende technieken gehad.

Of het nu de begindagen waren zonder regels of de populaire versie met grapples, er was geen gebrek aan manieren om deel te nemen aan de sport. Een populaire techniek was de Ierse stand-down die mobiliteit wegnam om zich te concentreren op pure kracht en uithoudingsvermogen.

Bare Knuckle Boxing is misschien veiliger dan de meeste vechtsporten

Een van de grootste problemen die algemene mensen lijken te hebben met boksen met blote knokkels, is een algemene bewering over hoe gevaarlijk het is. Iedereen die deelneemt aan enige vorm van gevecht, zelfs al is het maar in de praktijk in plaats van competitie, weet dat elke keer dat een persoon wordt geraakt, als gevaarlijk moet worden beschouwd.

Hoewel boksen met blote knokkels minimale bescherming biedt voor vechters, heeft het strikte regels, een gebrek aan volledige schoten op het hoofd en kortere rondes dan veel andere competities. Iemand zou kunnen beweren dat boksen met blote knokkels in sommige gevallen veiliger kan zijn dan traditioneel boksen.

Stoten is ingewikkelder dan je zou denken

Iedereen die enige vorm van MMA beoefent, weet dat slaan niet zo eenvoudig is als wild met je vuist zo hard mogelijk naar een tegenstander stoten. Er zijn tal van MMA-beoefenaars die baat hebben bij het gebruik van gewatteerde handschoenen, zowel tijdens training als in competitie, maar zoals de naam al doet vermoeden, zijn er geen handschoenen in competitie met blote knokkels.

In plaats van kracht, moeten vechters zich concentreren op goed gegooide en gerichte aanvallen om schade toe te brengen, terwijl ze zichzelf daarbij niet per ongeluk verwonden. Bovendien moeten vechters zich constant zorgen maken over hun eigen verdediging.

Op een gegeven moment was het vergelijkbaar met MMA

Het klinkt misschien vreemd dat iets dat zo schijnbaar simplistisch is als boksen met blote vuisten ooit vergelijkbaar zou kunnen zijn met zoiets complex als MMA, maar er zou zeker een zaak kunnen worden gemaakt. Een tijdlang omvatte bare-knuckle-boksen eigenlijk legale vormen van worstelen, hoewel worstelen onder de taille niet was toegestaan.

Vechters zouden specifieke technieken gebruiken om hun tegenstanders te grijpen, te gooien, vast te houden en zelfs vast te pakken om de voorsprong in een gevecht te krijgen. Gedurende deze periode namen de meeste jagers een standpunt in dat hen in staat stelde elke poging tot het landen van een grijper teniet te doen.

Veel UFC-vechters hebben het een kans gegeven

Aangezien bare-knuckle-boksen steeds meer aanhang krijgt over de hele wereld door middel van promoties zoals Bare Knuckle Boxing (BKB) en Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), zullen waarschijnlijk meer topvechters ertoe worden aangetrokken.

Twee UFC-sterren Paige VanZant en Artem Lobov vonden elk hun weg naar de wereld van boksen. Hoewel er anderen zijn die de sport hebben uitgeprobeerd, hebben MMA-fans waarschijnlijk op zijn minst gehoord van Paige VanZant voor wat naar verluidt een contract van meer dan een miljoen dollar is met Bare Knuckle Fighting Championship

Er waren in het begin geen regels

Zoals veel sporten met een lange geschiedenis, zijn de regels in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Het is waarschijnlijk een goede zaak dat de regels zijn veranderd, omdat er oorspronkelijk geen geschreven regels waren voor boksen. De gevechten werden pas voorbij verklaard toen een van de twee jagers niet meer overeind kon komen.

Hoewel regels langzaam zouden worden ingevoerd naarmate de sport evolueerde, heeft het gebrek aan regels waarschijnlijk geleid tot een gevecht in Australië dat meer dan zes uur duurde. Het is veilig om te zeggen dat het soms goed is dat sporten in de loop van de tijd verandert.

De oorsprong gaat terug tot de 17e eeuw

Hoewel veel sporten oude wortels hebben die teruggaan tot enkele van de vroegste culturen, werden enkele van de meest populaire ongeveer rond dezelfde tijd gecreëerd. Bare knuckle boksen is misschien niet een van de oudste sporten in de geschiedenis van de wereld, maar het heeft wel een lange geschiedenis.

Iedereen zou kunnen beweren dat vechten in het algemeen sinds het begin van de mensheid in elke cultuur of samenleving heeft bestaan, maar boksen met blote vuisten dook voor het eerst op in 1681. James Figg zou in 1719 de eerste kampioen van de sport worden.

Bare Knuckle Boxing is nog steeds illegaal in veel landen over de hele wereld

Terwijl de wereld langzaam opwarmt voor het idee van vechtsporten als een legitieme vorm van eerlijke competitie, houden veel delen van de wereld nog steeds niet van het idee van blote knokkels. Zonder rekening te houden met de 19e eeuw was boksen met blote knokkels in de Verenigde Staten tot 2018 zelfs illegaal, behalve onder speciale omstandigheden.

Er zijn een aantal landen en culturen die niet met liefde naar de brute sport kijken. Ondanks een lange lijst met nogal strikte regels, wijzen veel mensen op de aard van volledig onbeschermde aanvallen op het hoofd als een belangrijke reden waarom blote vuist boksen moet worden verboden.

Het is heel anders dan boksen

Op het eerste gezicht zouden veel mensen waarschijnlijk snel aannemen dat boksen met blote knokkels hetzelfde is als traditioneel boksen, maar dan zonder het gebruik van handschoenen. In werkelijkheid verschilt bare knuckle boksen enorm van professioneel boksen op een aantal verschillende manieren, zoals techniek, stootstijl en stootkracht.

Hoewel snelheid en techniek belangrijk zijn in traditioneel boksen, is het moeilijk te beweren dat kracht ook absoluut de sleutel is. Boksen met blote knokkels is heel anders, omdat als een jager een tegenstander zo hard zou slaan als ze konden, ze waarschijnlijk hun hand zouden breken.

Bekijk ook

Is krachttraining in combinatie met vechtsport wel mogelijk?

Biedt het überhaupt voordelen?

Waarom vechtsporten zo populair zijn om op te wedden

Veel mensen wedden op sport.

‘Waar is mijn f*cking contract?’ Kooivechter daagt UFC-baas uit

De indrukwekkende vertoning markeerde de tweede opeenvolgende overwinning

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page