Barbaarse taferelen: Brute knock-outs tijdens Bare Knuckle boks event (video)
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Barbaarse taferelen: Brute knock-outs tijdens Bare Knuckle boks event (video)

Barbaarse taferelen: Brute knock-outs tijdens Bare Knuckle boks event (video)

Vandaag vond in Biloxi, Missouri het BKFC 15 bare knuckle event plaats. En zoals verwacht vielen er weer een paar stevige knock-outs.

Bare Knuckle in de volksmond het boksen met de blote vuist is bezig met een stevige opmars. Na in Engeland al een paar jaar razend populair te zijn, volgde Amerika. Inmiddels is de sport ook op Europese bodem geland onder andere in het voormalige Oostblok.

Tijdens het Bare Knuckle Fighting Championship 15 event (BKFC), werd weer eens duidelijk waar om de sport bekend staat om haar snoeiharde knock-outs. De namen van de vechters zullen de meeste Nederlandse fans (nog) niet veel zeggen. Maar onder de Bare Knuckle community zijn het ware helden.

Ook in Nederland

Het BKFC 15 event markeerde de komst van de Engelsen, echter bleef er maar één Engelsman over om te vechten in de vorm van Tyler Goodjohn. UFC-veteraan en Valor Bare Knuckle wereldkampioen Mark Godbeer moest verstek laten gaan wegens een covid-19 besmetting.

De resterende partijen brachten weer het nodige spektakel met zich mee. In Nederland groeit de groep Bare Knuckle aanhangers gestaag. Toch krijgt de sport flink wat tegengas en wordt als barbaars gezien. Onder andere de Vechtsportautoreit ziet het niet zo zitten de sport in ons land te zien verschijnen. Missen we wat, of willen de fans meer zien?

Bekijk ook

Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut

Amanda Nunes en Jan Blachowicz wisten beiden hun UFC-titels te behouden. Peter Yan verloor zijn ...

SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel

Peter Yan, de voormalige UFC bantam kampioen, zal met een klote gevoel naar huis gaan ...

Roy Jones Jr (52) wil ‘droomgevecht’ met UFC-legende Anderson Silva

Anderson Silva heeft altijd al in de boksring willen stappen om zijn oude idool Roy ...