Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev

Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev

Anthony Joshua verliest miljoenen aan gevecht met Kubrat Pulev

De Britse boksster Anthony Joshua zal minder dan de helft van zijn aanvankelijke gage verdienen voor zijn gevecht met Kubrat Pulev. De twee kemphanen staan zaterdag tegenover elkaar in de SSE Arena in Wembley, Londen.

Eerder zei Anthony Joshua al genoegen te nemen met minder geld om tegen Kubrat Pulev te boksen. Een precies bedrag werd niet vermeld maar nu blijk dat het om ruim € 8 miljoen gaat. De 31-jarige Joshua en de 39-jarige Bulgaar Pulev zouden aanvankelijk in juni vechten in het 62.303 zitplaatsen tellende Tottenham Hotspur Stadium.

Minder dan verwacht

De strijd werd echter verplaatst vanwege de COVID-19-pandemie. En vindt het gevecht van zaterdag plaats met maar 1.000 fans. Dat zal ervoor zorgen dat Joshua 8 miljoen minder in zijn zak kon steken. Dit zou namelijk alleen al uit de kaartverkoop verdiend hebben als het gevecht niet was verplaatst.

Hoewel Joshua een paar miljoen zal verliezen, hoopt hij Pulev te verslaan en in 2021 een zwaargewicht gevecht met Tyson Fury op te zetten. Om zo de titels van beiden samen te voegen bij winst op zijn landgenoot Fury.

Bekijk ook

Gane vecht zich langs Rozenstruik in saaie UFC-headliner (video)

Ciryl Gane versloeg Jairzinho Rozenstruik vandaag, via unanieme beslissing in het zwaargewicht main event van ...

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page