Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua stort groot bedrag om amateur boksen te redden

Anthony Joshua stort groot bedrag om amateur boksen te redden

Anthony Joshua stort groot bedrag om amateur boksen te redden

Boksen is dit jaar financieel zwaar getroffen door de coronaviruspandemie. Vooral de amateur scene lijdt, maar Anthony Joshua draagt ​​zijn steentje bij. De wereldkampioen heeft een ‘substantiële’ donatie gedaan om te helpen.

Wereldkampioen boksen Anthony Joshua heeft een reddingspakket bedacht voor amateur boksclubs, die in moeilijkheden verkeren vanwege de pandemie en met sluiting worden bedreigd. Er is veel geld gegaan naar amateur besturen in Engeland, Wales en Schotland.

Het is nodig

,,De sport heeft me veel gegeven en ik wil helpen de problemen van amateurclubs onder de aandacht te brengen. Om alles te doen wat ik kan om het licht aan te houden voor degenen die het het meest nodig hebben”, zegt Joshua.

,,Boksen heeft me gevormd, zowel fysiek als mentaal. Het is geen geheim dat zonder boksen, de familie die rond mijn amateur carrière is ontstaan, mijn leven heel anders had kunnen zijn”, aldus een geëmotioneerde Joshua.

Waardering

Joshua heeft een diepe liefde en waardering voor amateur-boksen en heeft een donatie gedaan. Hoe groot het bedrag is werd niet bekend gemaakt. Wel dat het een subtiele financiële injectie is.

Niet alleen Joshua doet een duit in het zakje om de sport te helpen. UFC-ster Conor McGregor stortte vorige week een groot bedrag om een sportschool in Ierland te redden van de ondergang. Deze was ook getroffen door de coronapandemie.

Bekijk ook

Zo gaat YouTube ster pak slaag krijgen van MMA-kampioen (video)

Ben Askren, de voormalige ONE FC kampioen en UFC-vechter traint hard voor het aanstaande gevecht ...

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page