Anthony Joshua kan WBO-titel verliezen: Usyk wil titelkans
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua kan WBO-titel verliezen: Usyk wil titelkans

Anthony Joshua kan WBO-titel verliezen: Usyk wil titelkans

Anthony Joshua kan WBO-titel verliezen: Usyk wil titelkans

Oleksandr Usyk is van plan zijn verplichte titelkans te forceren voor de WBO zwaargewicht titel. Deze is momenteel in het bezit van Anthony Joshua.

Usyk is de verplichte tegenstander voor de WBO titel. En hij is van plan om in 2021 voor de titel te vechten na Joshua’s titelverdediging tegen Kubrat Pulev. De promotor van Usyk, Alexander Krassyuk, zegt dat Joshua eerst met zijn bokser moet worden geconfronteerd.

Verplicht vechten

Dit voordat hij vecht tegen WBC-kampioen Tyson Fury of als hij de WBO-titel opgeeft. Wat Joshua en Fury kunnen doen, is in het eerste kwartaal van volgend jaar allebei verdedigen tegen hun verplichte uitdagers.

Als ze allebei winnen, kunnen ze in de zomer van 2021 vechten voor hun eerste wedstrijd en elkaar dan ontmoeten in de herkansing in december. Fury’s promotor Bob Arum verraste deze week veel mensen.

Wie o wie

Hij suggereerde dat Usyk, 33, en Dillian Whyte het tegen elkaar op kunnen nemen. Om zo te beslissen over een echte verplichting om de Joshua vs. Fury-winnaar om te ontmoeten.

Als Joshua zijn WBO-titel kwijtraakt, zullen Usyk en Joseph Parker waarschijnlijk strijden om de vacante titel. De winnaar van Fury vs. Joshua zou dan kunnen vechten tegen de winnaar van Usyk vs. Parker voor het onbetwiste zwaargewicht kampioenschap.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page