Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr Nieuws
Nieuws

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr
Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Het is Andy Ruiz niet gelukt om Anthony Joshua uit te schakelen in wat het boksgevecht van de eeuw werd genoemd.

Ruiz en Joshua stonden zaterdagavond voor de tweede keer tegenover elkaar in de strijd om de IBF, IBO, WBA en WBO titels. Naast de verzameling wereldtitels stond ook eer op het spel, terwijl de wereld de adem inhield, zou het Ruiz weer lukken om Joshua te verslaan.

Dit keer vond het gevecht plaats in Saudi Arabië tijdens clash on the dunes. De boksfans die een hoop vuurwerk hadden verwacht werden teleurgesteld, het gevecht was meer tactisch van de zijde van Joshua, daar waar Ruiz zijn straatgevecht mentaliteit toonde. Echter leek de knock-out maar niet te willen vallen.

Tactiek boven de knock-out

Al vroeg in de wedstrijd raakte beide boksers gewond aan het hoofd en lagen de wenkbrauwen open. Joshua die veel om Ruiz heen bewoog trapte enkele keren in de val door te dichtbij te komen wat direct werd afgestraft door Ruiz. De wedstrijd ging over alle 12 ronden en de winst gaat naar Joshua op unanieme beslissing.

Staande in de ring leken beide boksers het erover eens dat er nog een derde gevecht moest komen. Ruiz gaf toe iets meer in zijn voorbereidingen te hebben moeten gedaan en dat hij te zwaar was voor het gevecht. Een grote kans dus dat er een trilogie gevecht komt tussen Joshua en Ruiz.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws