Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: 'Gevecht is aan'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

Poster door Meris Designs

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

Het duo ontmoet elkaar deze zomer in juni of juli in de ring, om de eerste onbetwiste heerser van de zwaargewicht divisie sinds Lennox Lewis in 1999 te bepalen. Zo meld de Britse pers vandaag

Joshua en Fury kwamen vorig jaar financiële voorwaarden overeen, waarbij beide kampioenen 50 procent van de gage verdelen, naar verwachting elk £ 100 miljoen. De winnaar verdient dan 60 procent van de gage, voor een herkansing die aan het einde van het jaar in Cardiff zou kunnen plaatsvinden.

Akkoord bereikt

De promotor van Joshua, Eddie Hearn, onthulde vorige maand dat er slechts kleine problemen waren, waarover men het eens moest worden. Waaronder wiens naam het eerst op de poster zou worden afgedrukt en wie als eerste naar de ring zou lopen.

Fury’s promotor Bob Arum heeft nu onthuld dat ze zijn opgelost. Verwacht wordt dat er snel een officiele aankondiging komt van het gevecht.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page