Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua: ‘Doping overtreders zwaarder bestraffen’

Anthony Joshua: ‘Doping overtreders zwaarder bestraffen’

De UFC wil Anthony Joshua een multi contract aanbieden van £ 350 miljoen

De meervoudig bokskampioen Anthony Joshua roept op, tot een hardere houding tegenover boksers die niet door dopingcontroles heen komen.

Joshua heeft gepleit voor strengere regels die moeten worden ingevoerd wanneer vechters niet door dopingcontroles heen komen. Dit na het schamele zes maanden durende verbod voor Jarrell Miller om de ring te mogen betreden.

De Engelsman Joshua was klaar om zijn WBA, IBF en WBO zwaargewicht titels te verdedigen tegen de Amerikaan Miller op 1 juni in Madison Square Garden. Miller werd betrapt op doping en testte positief voor een aantal prestatiebevorderende medicijnen.

Bewuste actie

“Een vechter weet waar hij mee bezig is als hij doping gebruikt, het is net als een misdaad plegen dan weet je ook als je gepakt wordt dat je een straf kunt verwachten. Zes maanden is wel erg kort, wat mij betreft had Miller langer geschorste mogen worden, ” zegt Joshua.

LEES OOK >> Andy Ruiz Jr tegenstander Anthony Joshua

Andy Ruiz Jr is inmiddels opgestaan als vervanger van Miller, wiens zes maanden durende schorsing van de WBA het laatste debat heeft opgestart over de vraag of er genoeg wordt gedaan om illegale middelen in de sport te bestrijden. Joshua zegt hierover: “Het is frustrerend maar tegelijkertijd hebben we goede mensen om ons heen die dit soort zaken en gebeurtenissen in de hand houden.

Bekijk ook

Deontay Wilder vs. Tyson Fury onderhandelingen gestart

Boksen: Fury reageert op overwinning van Wilder

Wilder is "de tweede slechtste man ter wereld", zegt zwaargewicht bokser Tyson Fury.

Boksen: Alicia Holzken vecht voor de WIBF en GBU titels

Nederlands top boks talent Alicia Holzken zal in Denemarken de ring in gaan voor de WIBF en GBU titels.

Knock-out video: Wilder slaat Breazeale naar dromenland

De uitschakeling van Dominic Breazeale door Deontay Wilder was er een uit het boks boekje.

REGIO NIEUWS UITGELICHT