Anderson Silva (45): ‘Eerst Chavez Jr, dan Roy Jones’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anderson Silva (45): ‘Eerst Chavez Jr, dan Roy Jones’

Anderson Silva (45): ‘Eerst Chavez Jr, dan Roy Jones’

Anderson Silva (45): 'Eerst Chavez Jr, dan Roy Jones'

Anderson Silva concentreert zich op zijn bokswedstrijd met Julio Chavez Jr, maar is nog steeds geïnteresseerd in legende Roy Jones. Voormalig UFC-kampioen Silva ziet ondanks zijn leeftijd een bokscarrière in het verschiet.

Op 19 juni staat de door de UFC genadeloos op straat gezette Silva, tegenover voormalig WBC-middengewichtkampioen Julio Cesar Chavez Jr. In een 10 ronden gevecht in het Jalisco Stadium in Guadalajara, Mexico, maakt Silva zijn rentree. Silva had twee eerdere bokswedstrijden, in 1998 en 2005.

Na zo ongeveer alles te hebben gedaan wat hij kon in MMA, zegt Silva dat het aanstaande gevecht met Chavez Jr. het begin zou kunnen zijn van een nieuw carrièrepad. ,,Ja, natuurlijk is het mogelijk”, zei Silva tegen MMA Junkie. ,,Ik hou van deze sport. Ik hou van boksen. En ja, het is mogelijk. We zullen zien.”

Wens gevecht

Vanwege zijn exclusieve contract bij de UFC mocht Silva nooit zijn passie voor boksen nastreven. Silva probeerde jarenlang, zonder succes, een bokswedstrijd te houden Jones Jr. Nu hij contactdoos is, omarmend hij nog steeds het idee om Jones in een bokswedstrijd tegemoet te zien.

,,Ik had het er vele, vele jaren geleden over om tegen Roy Jones Jr. te vechten, toen ik begon te vechten in de UFC”, zei Silva. ,,Ik denk dat het nu dichter bij deze realiteit komt, en laten we gaan kijken. Mijn focus ligt nu alleen op dit gevecht, en laten we dan gaan kijken in de toekomst.”

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page