Amnesty International bekritiseerd Joshua vs Ruiz rematch Nieuws
Nieuws

Amnesty International bekritiseerd Joshua vs Ruiz rematch

Amnesty International bekritiseerd Joshua vs Ruiz rematch
Amnesty International bekritiseerd Joshua vs Ruiz rematch

De aangekondigde rematch tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz in Saoedi-Arabië kan rekenen op nogal wat kritiek.

Wereld mensenrechten organisatie Amnesty International, bekritiseerde de keuze van Saoedi-Arabië voor de rematch, onder verwijzing om de mensenrechtenschendingen, de moord op journalist Jamal Khashoggi en de aanhoudende oorlog in Jemen.

Amnesty International dringt er bij Anthony Joshua op aan zich te informeren over de mensenrechtensituatie in het land, maar ook of de bokser bereid is om zich uit te spreken over de schending van de mensenrechten in Saudi-Arabië.

Slechte reputatie

Joshua zal proberen om de IBF-, WBA- en WBO-titels terug te winnen die Ruiz van hem heeft afgepakt in een verbluffende vier knock-down wedstrijd in Madison Square Garden afgelopen juni.

ZIE OOK >> Rematch Joshua en Ruiz op losse schroeven

Hoofd campagnes van Amnesty UK Felix Jakens zei: "Als Anthony Joshua vecht tegen Andy Ruiz Jr in Saoedi-Arabië, is dit waarschijnlijk een nieuwe kans voor de Saoedische autoriteiten om te proberen hun ernstig aangetaste imago op te herstellen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws