⚠️ 'Als dit niet stopt verliest het boksen': Promotor Hearn Nieuws
Nieuws

⚠️ 'Als dit niet stopt verliest het boksen': Promotor Hearn

⚠️ 'Als dit niet stopt verliest het boksen': Promotor Hearn

Eddie Hearn reageert op Jake Paul versus Ben Askren, "dit wordt de norm, tenzij we grote gevechten aangaan. Doen we dit niet dan verliest het boksen. Influencers zijn geen boksers, op deze manier gaat de sport kapot."

Bokspromotor Eddie Hearn is er duidelijk over, indien er geen grote boksgevechten meer komen nemen de boks shows het over, waar influencers en andere beroemdheden met elkaar de ring in gaan. Tegen Boxing News 24 zegt Hearn dat het 2 voor 12 is. Er valt veel geld te verdienen maar in de verkeerde hoek.

,,Vechters kunnen niet doen alsof ze influencers zijn, omdat ze zich moeten concentreren op het zijn van kampioenen, en de enige manier om dat te doen is door te inspireren, niet door te beïnvloeden", zegt Hearn. Met miljoenen volgers op sociale media is het speelveld nu gekanteld, wat een enorm voordeel oplevert voor Jake & Logan Paul. Deze maken er graag gebruik van, door iedereen die wil uit te dagen voor een boksgevecht.

Volgers zeggen meer dan talent

Het celebrity-gevecht van afgelopen zaterdag tussen cruiserweight Paul en voormalig UFC-vechter Askren leverde 1,5 miljoen pay-per-view-aankopen op. ,,Dit halen grote namen uit he boksen niet eens", zegt Hearn. ,,Zelfs Canelo Alvarez, de populairste bokser van Noord-Amerika, kans geen 1,5 miljoen aankopen binnenhalen tegen een man als Askren, puur omdat hij niet genoeg volgers op social media heeft. "

Talent is niet vereist als je veel volgers hebt op sociale media, zo blijkt. ,,Neem bijvoorbeeld naar Ryan Garcia. Hij is een goede vechter, maar hij is niet op het niveau van andere boksers in zijn gewichtsklasse. Toch is hij aantoonbaar populairder vanwege zijn miljoenen volgers."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws