AIBA past regels voor boksers met hoofddoek aan Nieuws
Nieuws

AIBA past regels voor boksers met hoofddoek aan

AIBA past regels voor boksers met hoofddoek aan
AIBA past regels voor boksers met hoofddoek aan

Voor moslim hoofddoek dragende vrouwen die als bokser de ring in willen, lijken alle obstakels uit de weg te zijn geruimd. De International Boxing Association (AIBA), heeft voor het het boksen met een zogenaamde ‘Hijab” de weg vrijgemaakt.

De Duitse prof bokser en Nike Pro Hijab ambassadeur Zeina Nassar heeft een belangrijke rol gespeeld in de hervorming van de discriminerende bepaling. Het was voor moslim vrouwen niet toegestaan om de ring in te gaan met een hoofddoek, wat een boks carrière danig in de weg stond.

LEES OOK: AIBA sluit anti-doping akkoord

"Ik vecht tegen de vooroordelen door met mijn hoofddoek te boksen. We leven in de 21e eeuw en het is niet mogelijk dat we problemen hebben in de sport", zegt Nike Pro Hijab-ambassadeur Zeina Nassar.

Vooroordelen

De nieuwe regels betekenen dat elke vrouwelijke islamitische bokser tijdens de Olympische Spelen van 2020 mee kan doen, terwijl deze een hoofddoek draagt.

Shirzanan, een actiegroep voor de rechten van vrouwelijke islamitische atleten over de hele wereld, heeft met succes gelobbyd voor het aanpassen van de regels en zal blijven vechten voor andere sporten, om hun beperkingen voorafgaand aan de 2020 Spelen te laten vallen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws