Home / Nieuws / Boks Nieuws / Adrien Broner pakt winst tijdens controversiële rentree wedstrijd (video)

Adrien Broner pakt winst tijdens controversiële rentree wedstrijd (video)

Adrien Broner maakte gisteren zijn rentree na meer dan twee jaar afwezigheid. Hij wist in de Mohegan Sun, Uncasville, Jovanie Santiago te verslaan. Echter wordt de uitslag als controversieel gezien. Omdat Broner niet overtuigend genoeg bokste.

Voormalig WBA-wereldkampioen Adrien Broner overtuigde niet echt in zijn rentree. Santiago was veel ondernemender dan Broner, met in totaal minstens twee keer zoveel geraakte stoten. Maar dat leek de beslissing niet te hebben beïnvloed.

De cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend en geven weer waarom er verwarring is ontstaan. Broner deelde 338 stoten uit, waaronder 11 krachtige die Santiago troffen. terwijl Santiago in totaal 697 stoten plaatst, waaronder 91 krachtig.

Makkelijk verslagen

Toch vindt ondanks het grote verschil Santiago dat Broner de overwinning verdient. ,,Nee, de beslissing verbaast me niet”, zei Santiago. ,,Broner heeft het goed gedaan in de ring. De beslissing had beide kanten op kunnen gaan. Hij had een geweldig gevecht”, aldus Santiago.

Ook Broner zelf heeft zo zijn kijke op de uitslag. ,,Ik zou kunnen praten over mijn prestaties zodra ik thuis ben en het gevecht terug kan kijken,” zei Broner op de persconferentie na het gevecht. ,,Maar ik voelde me goed. Ik had het gevoel dat ik waarschijnlijk drie ronden verloor. Maar, weet je, behalve dat, ik weet dat ik hem gemakkelijk versloeg. “

Bekijk ook

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster Walker Brown, de MMA-vechter op cowboylaarzen en bloemkooloren, ...

175 Kilo Reus viert onterecht overwinning, verliest alsnog (video)

Zuluzinho, een Braziliaanse vechter van 175 kilo kreeg gisteren de teleurstelling van zijn leven. De ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page