Adrien Broner pakt winst tijdens controversiële rentree wedstrijd (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Adrien Broner pakt winst tijdens controversiële rentree wedstrijd (video)

Adrien Broner pakt winst tijdens controversiële rentree wedstrijd (video)

Adrien Broner maakte gisteren zijn rentree na meer dan twee jaar afwezigheid. Hij wist in de Mohegan Sun, Uncasville, Jovanie Santiago te verslaan. Echter wordt de uitslag als controversieel gezien. Omdat Broner niet overtuigend genoeg bokste.

Voormalig WBA-wereldkampioen Adrien Broner overtuigde niet echt in zijn rentree. Santiago was veel ondernemender dan Broner, met in totaal minstens twee keer zoveel geraakte stoten. Maar dat leek de beslissing niet te hebben beïnvloed.

De cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend en geven weer waarom er verwarring is ontstaan. Broner deelde 338 stoten uit, waaronder 11 krachtige die Santiago troffen. terwijl Santiago in totaal 697 stoten plaatst, waaronder 91 krachtig.

Makkelijk verslagen

Toch vindt ondanks het grote verschil Santiago dat Broner de overwinning verdient. ,,Nee, de beslissing verbaast me niet”, zei Santiago. ,,Broner heeft het goed gedaan in de ring. De beslissing had beide kanten op kunnen gaan. Hij had een geweldig gevecht”, aldus Santiago.

Ook Broner zelf heeft zo zijn kijke op de uitslag. ,,Ik zou kunnen praten over mijn prestaties zodra ik thuis ben en het gevecht terug kan kijken,” zei Broner op de persconferentie na het gevecht. ,,Maar ik voelde me goed. Ik had het gevoel dat ik waarschijnlijk drie ronden verloor. Maar, weet je, behalve dat, ik weet dat ik hem gemakkelijk versloeg. “

Bekijk ook

Snelle ‘KO’ door Glory vechter die nooit vocht

Deze man moet de Glory ring in

9e ronde had fataal kunnen zijn voor Billy Joe Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag tegen Canelo 'Saul' Alvarez

Badr Hari: ‘Ik startte met niks, maar laat een erfenis achter’

Badr Hari zal 17 juli terugkeren in de Glory kickboksring tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page