Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch Boks Nieuws
Boks Nieuws

Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch

Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch

Oleksandr Usyk en Anthony Joshua zijn klaar om een giga bedrag binnen te slepen. Maar liefst 65 miljoen is er te verdelen voor hun rematch in Saoedi-Arabië op 20 augustus.

De zwaargewicht boks-sterren zullen voor de tweede keer tot het gaatje gaan in hun rematch in Jeddah op 20 augustus. En nu is onthuld dat Joshua en Usyk maar liefst 65 miljoen pond zullen verdelen. De recordbrekende deal is niet Joshua's grootste betaaldag ooit. Het vorige record werd gevestigd in 2019, voor de rematch van de Brit tegen Andy Ruiz Jr, dat leverde 48,7 miljoen op.

Tijdens die wedstrijd ging ongeveer 80 procent van de 48,7 miljoen de zak van de Brit in. Echter, dit najaar zal Joshua, 32, de beurs 50/50 verdelen met de 35-jarige Usyk. Terwijl hij probeert zijn zwaargewicht titels terug te winnen, die hij verloor in september vorig jaar.

Veel geld

Dat betekent dat Joshua in de rij staat om 32,5 miljoen mee naar huis te nemen, in tegenstelling tot 39 miljoen drie jaar geleden tegen Ruiz. Maar de Brit mag niet klagen. Dat gezegd hebbende, zijn beide van plan om ongeveer 100 miljoen te verzilveren zodra PPV-geld, kaartverkoop, sponsorovereenkomsten en merchandise worden verrekend (gaat verder onder video).

Voor Joshua tegen Usyk's eerste wedstrijd werden ongeveer 1,2 miljoen PPV's verkocht voor 24,95 per stuk, in totaal ongeveer 3 miljoen. Op dinsdag onthulde Joshua dat hij nog steeds "hongerig" is om zijn zwaargewicht kronen terug te vorderen na zijn schokkende verlies vorig jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws