Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch

Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor boks rematch

Absurd hoog bedrag Usyk en Joshua voor hun boks rematch

Oleksandr Usyk en Anthony Joshua zijn klaar om een giga bedrag binnen te slepen. Maar liefst 65 miljoen is er te verdelen voor hun rematch in Saoedi-Arabië op 20 augustus.

De zwaargewicht boks-sterren zullen voor de tweede keer tot het gaatje gaan in hun rematch in Jeddah op 20 augustus. En nu is onthuld dat Joshua en Usyk maar liefst 65 miljoen pond zullen verdelen. De recordbrekende deal is niet Joshua’s grootste betaaldag ooit. Het vorige record werd gevestigd in 2019, voor de rematch van de Brit tegen Andy Ruiz Jr, dat leverde 48,7 miljoen op.

Tijdens die wedstrijd ging ongeveer 80 procent van de 48,7 miljoen de zak van de Brit in. Echter, dit najaar zal Joshua, 32, de beurs 50/50 verdelen met de 35-jarige Usyk. Terwijl hij probeert zijn zwaargewicht titels terug te winnen, die hij verloor in september vorig jaar.

Veel geld

Dat betekent dat Joshua in de rij staat om 32,5 miljoen mee naar huis te nemen, in tegenstelling tot 39 miljoen drie jaar geleden tegen Ruiz. Maar de Brit mag niet klagen. Dat gezegd hebbende, zijn beide van plan om ongeveer 100 miljoen te verzilveren zodra PPV-geld, kaartverkoop, sponsorovereenkomsten en merchandise worden verrekend (gaat verder onder video).

Voor Joshua tegen Usyk’s eerste wedstrijd werden ongeveer 1,2 miljoen PPV’s verkocht voor 24,95 per stuk, in totaal ongeveer 3 miljoen. Op dinsdag onthulde Joshua dat hij nog steeds “hongerig” is om zijn zwaargewicht kronen terug te vorderen na zijn schokkende verlies vorig jaar.

Bekijk ook

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! 'God genees hem'

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! ‘God genees hem’

Tyson Fury, de legendarische bokser heeft de harten gestolen van de fans. De reus met een klein hartje nam de tijd voor de 7-jarige aan botkanker lijdende River Rhodes en sprak een gebed uit voor genezing.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page