6 bokswedstrijden die je niet mag missen! 'Vergeet niet te kijken' Boks Nieuws
Boks Nieuws

6 bokswedstrijden die je niet mag missen! 'Vergeet niet te kijken'

6 bokswedstrijden die je niet mag missen! 'Vergeet niet te kijken'

Boksen bereidt zich voor op een paar spannende maanden. Vechtsport Info heeft een aantal van de grootste en beste gevechten uitgezocht die je moet zien, van Canelo Alvarez tot Katie Taylor en alles daartussenin.

Boksen gaat een drukke periode tegemoet nu de grote namen weer in actie komen. Je hebt de grootste naam in de sport die terugkeert naar de ring in Canelo Alvarez tegen een tegenstander waarvan velen vinden dat hij niet zou mogen deelnemen. Dan is er een van Amerika's beste supersterren in wording tegen een keiharde Mexicaan.

Natuurlijk komt er een enorm gevecht voor 90.000 fans in Wembley Stadium om ook naar uit te kijken. Bereidt je maar voor op een paar smakelijke actiemaanden vol met boksen. We beginnen met een klassieker.

Tyson Fury tegen Dillian Whyte op 23 april

Fury is een grote favoriet als hij zijn WBC-titel verdedigt tegen bittere rivaal Whyte voor 90.000 supporters. Bokskoning Fury hij zal wanhopig zijn om een ​​show neer te zetten in wat zijn eerste gevecht is in zijn thuisland sinds 2018.

Whyte heeft op zijn kans gewacht en wacht daar al jaren op. Hij zal Fury maar al te graag een almachtige shock bezorgen. Het wordt zeker een speciale avond, want boksen bereidt zich voor om de thuisbasis van het Engelse voetbal weer over te nemen.

Shakur Stevenson tegen Oscar Valdez op 30 April

Stevenson is de rijzende superster in de VS die velen hebben geoormerkt om een ​​pay-per-view-krachtpatser zoals Floyd Mayweather te worden. Hij is al een wereldkampioen met twee gewichten en Olympisch zilveren medaillewinnaar op 24-jarige leeftijd.

Maar in de keiharde Mexicaan Valdez staat hij voor de zwaarste uitdaging uit zijn carrière tot nu toe. WBC-kampioen Valdez is ongeslagen in 30 gevechten, maar zal ook op zijn hoede zijn voor de uitdaging van de 19-0 zijdezachte Stevenson. Het is een moeilijke keuze, wat wijst op een klassieke clash in Las Vegas.

Katie Taylor tegen Amanda Serrano op 30 april

Als je denkt dat vrouwenboksen niets voor jou is, kijk dan naar dit gevecht en denk nog eens goed na. Deze twee dagen elkaar uit sinds Taylor voor het eerst prof werd. De Ierse is de onbetwiste koningin van de lichtgewicht divisie die een idool is in haar thuisland.

De Puerto Ricaanse Serrano is met gemak door diverse gewichtklassen heen gegaan en heeft meerdere wereldtitels behaald. Ze is van zo laag als supervlieggewicht naar zo hoog als licht-weltergewicht gegaan in wat alleen kan worden omschreven als een buitengewone prestatie. Dit wordt een totale oorlog voor een waanzinnige menigte Ierse en Puerto Ricaanse fans in het boksmekka Madison Square Garden.

Canelo Alvarez tegen Dmitry Bivol op 7 mei

Zou het moeten gebeuren? Nee, Bivol zou verboden moeten worden om te boksen zoals veel Russische atleten over de hele wereld volgens critici. Maar dit is boksen, en regels zijn niet van toepassing lijkt het. Als het gevecht doorgaat, wordt het een klassieker. Canelo maakt een gewaagde stap door terug te gaan naar het licht-zwaargewicht om het op te nemen tegen de WBA-kampioen. De Mexicaan won de WBO-titel in de divisie toen hij in 2019 Sergey Kovalev versloeg.

Maar Kovalev was op dat moment voorbij zijn beste zelf. Bivol is nog steeds in zijn bloei. Het KO-percentage van de Rus is de afgelopen jaren misschien tot stilstand gekomen, maar hij is nog steeds een grote naam met veel technische vaardigheden. Dit is een van de moeilijkste gevechten die Canelo had kunnen nemen. Het zal zijn nalatenschap vergroten als hij opnieuw wint door Bivol zijn eerste nederlaag te bezorgen.

Jermell Charlo tegen Brian Castano op 14 mei

Dit wordt een speciale rematch nadat hun eerste gevecht een klassieker was die in controverse eindigde. Boksen doet weinig dingen beter dan een herhaling van een veelbesproken eerste gevecht. Charlo was de favoriet om zijn WBC-, IBF- en WBA-titels in het licht-middengewicht te verdedigen en in juli de WBO-titel te claimen.

Er was flink wat actie van Charlo nodig om zelfs maar dicht bij de overwinning te komen. Op de een of andere manier gaf een official hem het voordeel met 117-111, zodat het eindigde in een gelijkspel via split decision. Er was terecht een protest maar we krijgen het in ieder geval allemaal weer te zien.

Anthony Joshua tegen Oleksandr Usyk op 25 juni

De langverwachte rematch tussen Joshua die zijn wereldtitels terug wil winnen van de Oekraiener Usyk stond op losse schroeven maar zal in Saoedi Arabie plaatsvinden. Usyk die aan het Oekrainese font vocht tegen de Russen is inmiddels vrijgespeeld voor de match met de Brit.

Exacte locatie moet nog worden bevestigd maar zeker een boksklassieker om naar it te kijken. Usyk is zwaar favoriet en de winnaar zou nog wel eens tegen de Fury of Whyte komen te staan voor de WBC-titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws