45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast

45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast

Een groot boksevent die voor aanstaande zaterdag in de Dominicaanse Republiek was gepland gaat niet door. Deze is door de lokale autoriteiten geannuleerd.

Het bokstoernooi waar twee WBO-titels op het spel stonden is omgeven door controverse. Er werden 45 coronatests uitgevoerd die allen negatief waren. Toch mag het niet doorgaan omdat er coronaprotocollen niet goed zouden zijn nageleefd.

Donderdag kwam ESPN Knock-out met het nieuws naar buiten. De Amerikaanse sportzender zou het event live in de huiskamers brengen. De show zou worden bekroond door een herkansing tussen junior bantamgewichten Norbelto Jimenez en Eliezer Aquino. Het zou het eerste boksevenement in de Dominicaanse Republiek zijn sinds 22 februari.

Zware tegenvaller

Promotor Belgica Peña van Shuan Boxing vertelde dat alle 45 coronavirustests die werden uitgevoerd op boksers, functionarissen en anderen die aanwezig zouden zijn voor de zes-gevechten, negatief waren. Het event zou achter gesloten deuren plaatsvinden.

ESPN meldde dat minister van Sport Danilo Diaz de stekker uit de show trok, en verklaarde dat deze niet in overeenstemming was met de gezondheidsprotocollen van het land. De Dominicaanse Republiek heeft meer dan 15.000 bevestigde COVID-19-gevallen en bijna 500 doden. Momenteel is er tot 1 juni een noodtoestand in het land.

Bekijk ook

Levi Rigters in actie tijdens Glory 78 op 17 juli

Levi Rigters komt in actie op 17 juli tijdens Glory 78 in Ahoy.

Schokkende foto MMA-vechter vrijgegeven, ‘slachtoffer bomaanslag’

Phoe Thaw, die zwaar gewond werd door een bomaanslag in Birma is er niet best aan toe.

Video: ‘Dit is pas knokken, vechtsporters zijn er niks bij’

Wie denkt dat alleen vechtsporters een partijtje kunnen knokken heeft het mis.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page