45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast Nieuws
Nieuws

45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast

45 CORONATESTS: Groot bokstoernooi alsnog afgelast

Het bokstoernooi waar twee WBO-titels op het spel stonden is omgeven door controverse. Er werden 45 coronatests uitgevoerd die allen negatief waren. Toch mag het niet doorgaan omdat er coronaprotocollen niet goed zouden zijn nageleefd.

Donderdag kwam ESPN Knock-out met het nieuws naar buiten. De Amerikaanse sportzender zou het event live in de huiskamers brengen. De show zou worden bekroond door een herkansing tussen junior bantamgewichten Norbelto Jimenez en Eliezer Aquino. Het zou het eerste boksevenement in de Dominicaanse Republiek zijn sinds 22 februari.

Zware tegenvaller

Promotor Belgica Peña van Shuan Boxing vertelde dat alle 45 coronavirustests die werden uitgevoerd op boksers, functionarissen en anderen die aanwezig zouden zijn voor de zes-gevechten, negatief waren. Het event zou achter gesloten deuren plaatsvinden.

ESPN meldde dat minister van Sport Danilo Diaz de stekker uit de show trok, en verklaarde dat deze niet in overeenstemming was met de gezondheidsprotocollen van het land. De Dominicaanse Republiek heeft meer dan 15.000 bevestigde COVID-19-gevallen en bijna 500 doden. Momenteel is er tot 1 juni een noodtoestand in het land.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws