26-jarige topbokser stopt na aantal hersenbloedingen Boks Nieuws
Boks Nieuws

26-jarige topbokser stopt na aantal hersenbloedingen

26-jarige topbokser stopt na aantal hersenbloedingen
26-jarige topbokser stopt na aantal hersenbloedingen

De voormalige titeluitdager Alex Saucedo hangt helaas gedwongen bokshandschoenen op. Zij gezondheid laat het niet toe verder te boksen.

Alex Saucedo, de voormalige titeluitdager voor de titel van 140 pond stopt helaas met boksen op 26-jarige leeftijd, na twee hersenbloedingen opgelopen in zijn gevecht van 17 oktober met Arnold Barboza Jr. Saucedo heeft een record van 30-2 (19 KO) en wordt gezien als een van de top bokstalenten.

Saucedo, oorspronkelijk uit Mexico maar vechtend uit de Verenigde Staten was graag gezien door de boks fans. Een van zijn grote gevechten was die met Lenny Zappavigna in 2018. Deze wedstrijd won Saucedo met een TKO in de zevende ronde.

Teveel stoten op het hoofd

Hij stopte een tijd met boksen maar keerde in 2019 weer terug en versloeg Rod Salka en Sonny Fredrickson. Hij gaf daarna aan te willen minderen met boksen. Maar de sport bleef trekken aan de geboren bokser.

Echter werd de wedstrijd tegen Barboza het keerpunt voor Saucedo. Hij leed een tweetal hersenbloedingen door stoten op zijn hoofd. Doktoren vinden het niet verantwoord als de jonge bokser door zou vechten. Dus hangt hij per direct zijn bokshandschoenen op.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws