20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement Boks Nieuws
Boks Nieuws

20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement

20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement

Het Bare Knuckle boksen, waar gevechten wordt zonder bokshandschoenen is in sommige staten van Amerika legaal. BKFC de organisatie achter het evenement van 9 oktober vorige maand is de snelst groeiende. Echter ligt deze onder een vergrootglas nadat eerder dit jaar bokser Justin Thornton overleed aan de gevolgen van een knock-out.

Doodgeslagen

,,Ik sprak met Michael Mazzulli, voorzitter van de Association of Boxing Commissions, die mij bevestigde dat ALLE vechters die deelnamen aan BKFC Montana 60 dagen zijn geschorst voor deelname aan wat de commissie een "niet-goedgekeurde show" noemt. De show werd gereguleerd door de ISKA", schrijft journalis Eric Kowall op twitter. (tekst loopt door onder video).

Twintig vechters, waaronder headliners Joe Riggs en Melvin Guillard, zijn geschorst tot 8 december. Mazzulli zegt: ,,Het ABC is niet anti-Bare Knuckle Boxing. We willen gewoon dat het veilig is." ISKA die wereldwijd gevechten en evenementen sanctioneert, blijkt dus niet erkend te zijn in Montana. Het volgende BKFC evenement staat gepland voor deze vrijdag in Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws