20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement

20 Bekende boksers geschorst na illegaal evenement

Alle boksers die deelnamen aan het Bare Knuckle FC evenement in Billings, Montana, zijn geschorst. ISKA de bond die voorheen ook bij Glory Kickboxing actief was, sanctioneerde het evenement. Echter legt de Association of Boxing Commissions een stevige straf op.

Het Bare Knuckle boksen, waar gevechten wordt zonder bokshandschoenen is in sommige staten van Amerika legaal. BKFC de organisatie achter het evenement van 9 oktober vorige maand is de snelst groeiende. Echter ligt deze onder een vergrootglas nadat eerder dit jaar bokser Justin Thornton overleed aan de gevolgen van een knock-out.

Doodgeslagen

,,Ik sprak met Michael Mazzulli, voorzitter van de Association of Boxing Commissions, die mij bevestigde dat ALLE vechters die deelnamen aan BKFC Montana 60 dagen zijn geschorst voor deelname aan wat de commissie een “niet-goedgekeurde show” noemt. De show werd gereguleerd door de ISKA”, schrijft journalis Eric Kowall op twitter. (tekst loopt door onder video).

Twintig vechters, waaronder headliners Joe Riggs en Melvin Guillard, zijn geschorst tot 8 december. Mazzulli zegt: ,,Het ABC is niet anti-Bare Knuckle Boxing. We willen gewoon dat het veilig is.” ISKA die wereldwijd gevechten en evenementen sanctioneert, blijkt dus niet erkend te zijn in Montana. Het volgende BKFC evenement staat gepland voor deze vrijdag in Miami.

Bekijk ook

‘Wat een Bullshit!’ Joshua slaat terug naar de pers

Anthony Joshua zegt dat er gelogen wordt

‘Permanente schade’ UFC-ster Ngannou over knieblessure

Ngannou verdedigde met succes zijn titel afgelopen weekend

Jake Paul vraagt om gevecht tegen Conor McGregor

Nu beiden op hetzelfde gewicht zijn

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page