Bokser (18) dood na heftige trainingsessie! 'Groot talent verloren' (video)
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser (18) dood na heftige trainingsessie! ‘Groot talent verloren’ (video)

Bokser (18) dood na heftige trainingsessie! ‘Groot talent verloren’ (video)

Bokser Miracle Amaeze (18) dood na heftige trainingsessie

Miracle Amaeze 18 jaar, stierf nadat een sparring sessie in een tragedie eindigde afgelopen weekend. De jonge vechter stierf drie weken nadat zijn ongeslagen record verbeterd had.

Bokstalent Amaeze versloeg op 1 juli zijn rivaal Obais via een knock-out in de eerste ronde in de Yucateco Arena in Ikorodu. Voor die triomf versloeg hij Idowu Babatunde op dezelfde manier op dezelfde locatie. Die twee indrukwekkende overwinningen gaven Nigeriaanse boksfans de hoop dat ze een nieuwe superster konden volgen. Helaas zal dit niet meer het geval zijn.

Afrikaanse boksverslaggevers Fight Gist maakten het droevige nieuws bekend op sociale media die ook een video poste van de training die fataal afliep. We zien Amaeze die aan het einde geholpen moet worden terwijl hij weg strompelde. Amaeze droeg een hoofdbeschermer die hem moest behoeden voor schade.

Erg triest

,,Miracle verloor het bewustzijn na twee knockdowns tijdens een sparringsessie gisterochtend in Festac Town, Lagos. “Hij stierf gisteren, 23 juli 2022. Hij kreeg eerste hulp voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht voor volledige behandeling.

,,Helaas heeft hij gisteravond de geest gegeven in het ziekenhuis. Ik betuig mijn oprechte deelneming aan de familieleden, vrienden en geliefden. Rust zacht, kampioen”, aldus het bericht op social media. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is van de dood van het jongen talent.

Bekijk ook

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Rematch: Prochazka vs Teixeira UFC titelgevecht rond

Prochazka en Teixeira zijn mondeling overeengekomen

Glory kampioen Robin van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Robin Roosmalen keert niet meer terug naar de kickboksring.

Rico moet tegen Plazibat! 'Glory moet belofte inlossen'

Rico moet tegen Plazibat vechten! ‘Glory moet belofte inlossen’ (video)

Het gevecht moet wel ergens over gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page