12 juni eerste live boksevent sinds corona-lockdown in Berlijn - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 12 juni eerste live boksevent sinds corona-lockdown in Berlijn

12 juni eerste live boksevent sinds corona-lockdown in Berlijn

Foto: Chris Kendall via Unsplash

Boksen keert op 12 juni terug naar Duitsland in de Havel Studios in Berlijn. Het event wordt live uitgezonden op bild.de.

In de headliner verdedigt voormalig wereldkampioen Jack Culcay (24-4, 13 KOs) zijn WBO International superweltergewicht titel tegen Howard Cospolite, (18-7-3, 6 KOs) in een twaalf ronde titelgevecht.

In de co-main event neemt de ongeslagen middengewicht Björn Schicke (16-0-1, 7 KO’s) het op tegen Marten Arsumanjan (9-1-1, 4 KO’s) in nog eens twaalf ronden. De EBU-titel van Schicke staat op het spel.

Duitsland biedt kansen

Het event bevat acht gevechten in totaal. Toeschouwers en pers mogen het evenement niet bijwonen. Promoter is AGON Sports, die hiermee het eerste live boks event sinds de corona lockdown organiseert in Europa.

Het openen van de Duitse markt opent kansen voor diverse vechtsport organisaties. Het is niet duidelijk of organisaties zoals GLORY Kickboxing met het gesloten houden van de Nederlandse markt, zullen uitwijken naar onze Oosterburen.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page