Home / Nieuws / Boks Nieuws / 12-jarige jongen beschuldigd van moord op bokser

12-jarige jongen beschuldigd van moord op bokser

12-jarige jongen beschuldigd van moord op bokser

Volgens de politie is een 12-jarige jongen aangeklaagd wegens moord op het fatale neerschieten van een bokser in zijn eigen huis in Zuid-Texas.

De politie verklaarde vrijdag dat de jongen wordt beschuldigd van de moord op John Duane VanMeter en wordt vastgehouden in een jeugdgevangenis.

De vriendin van VanMeter belde woensdagavond op 911 dat iemand had ingebroken in hun huis, de politie vond de man met een schotwond aan zijn hoofd.

Slechte jeugd

Sprekend met Leader News zei de vriendin van het slachtoffer dat de verdachte, een 12-jarige jongen, een student was aan de Flores Elementary School en een moeilijke jeugd had.

De bokser en zijn vriendin hadden de jongen in huis genomen omdat ze medelijden met hem hadden. Maar hij “bleef in de problemen komen, dus ik stond hem niet meer toe in mijn huis”, voegde ze eraan toe.

Motief

Politiechef Daniel Rodriquez zegt dat de politie probeert een motief te achterhalen waarom de dader de moord pleegde. Wellicht dat hij gestoord werd bij het inbreken door de bokser.

LEES OOK: Huis bokslegende Muhammed Ali wordt moslim school

VanMeter’s trainer, David Hernandez, die Tree City Boxing Club in Uvalde runt, beschreef VanMeter als een man met een ‘hart van goud en een verbazingwekkende geest’. Hij stond bekend als “The California Kid.”

Bekijk ook

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Het is Andy Ruiz niet gelukt om Anthony Joshua uit te schakelen in wat het boksgevecht van de eeuw werd genoemd.

BOKSEN: Zal Andy Ruiz nogmaals Anthony Joshua verslaan?

De boksfans zitten zaterdagavond op het puntje van hun stoelen

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

De risico's lijkt men voor lief te nemen