Home / Nieuws / Boks kampioenen fabriek sluit eind deze maand!

Boks kampioenen fabriek sluit eind deze maand!

Einde van een ware vechtsport kampioenen fabriek in Japan!

Het was in 1963 dat Kenji Yonekura, tweemaal werelduitdager, Oriënt bantamgewicht kampioen, en voormalig Olympisch kampioen tijdens de Olympische spelen in Melbourne in 1956, Yonekura Gym oprichtte na zijn pensioen. Sindsdien produceerde de Gym vijf wereldkampioenen, negen OPBF/OBF-titel houders, en eenentwintig nationale titelhouders wat hem de naam de ‘kampioenenmaker’ opleverde!

Einde van een ware vechtsport kampioenen fabriek in Japan!

Wegens gezondheid redenen stoppen met lesgeven

De 83-jarige Yonekura, een uitstekende vechter die de wereldtitel tegen Pascual Perez en Jose Becerra helaas niet wist te winnen, sluit aan het einde van deze maand zijn gym omdat hij niet meer les kan geven door zijn fysieke Conditie.

Grote kampioenen voortgebracht

De wereldtitelhouders uit de Gym waren als volgt: driemaal kampioen Kuniaki Shibata (die Vicente Saldivar in Mexico, Ben Villaflor in Hawaii, en Ricardo Arredondo in Japan onttroonde), Guts Ishimatsu (die de WBC-lichtgewicht titel van Rodolfo Gonzalez afnam, en het tegen Ken Buchanan, en Shigeo Nakajima opnam (die de WBC 108-pond title van Sung-Jun Kim in 1980 won), Hideyuki Ohashi (die de WBC en WBA 105-pond titels een paar keer op zijn naam schreef), en Hiroshi Kawashima, die zes keer zijn WBC 115-pond titel wist te behouden.

Grote erfenis

Het was een vedergewicht genaamd Tsuyoshi Tameda die gisteren (dinsdag) vocht als de allerlaatste bokser uit de Yonekura Gym, en veel ex-kampioenen van de sportschool die zich hadden verzameld om de jonge vechter aan te moedigen in de Korakuen Hall. Hij kwam als overwinnaar uit de finale van het Japanse Jeugd toernooi. Hideyuki Ohashi, twee keer wereldkampioen die Naoya “Monster” Inoue en ex-kampioen Akira Yaegashi onder zich heeft, zei: “We zullen de geest van de Yonekura Gym volgen en bijdragen aan de bokswereld met onze inspanningen.” Yonekura zelf, die in een sanatorium in Tochigi verblijft, liet zich op de show niet zien, maar laat een grote erfenis achter in de international boks broederschap.

Bekijk ook

🎥 STOUT: Top MMA-vechtster toont haar goddelijke lichaam

Valerie Loureda spreekt veel fans tot de verbeelding, vooral haar mannelijke fans lopen met de ...

UFC-ster Conor McGregor raakt eigen Whiskey merk kwijt

Conor McGregor lijkt een flinke slag te hebben geslagen door zijn eigen Whiskey merk ‘Proper ...

‘Ik leef alleen nog voor mezelf’: UFC-ster Khabib is klaar

Khabib Nurmagomedov spreekt vrijuit voor hoe zijn leven zal veranderen nu hij met pensioen is ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page