Bodybuilder sterft door gezonde sportvoeding! Weet wat je eet! Nieuws
Nieuws

Bodybuilder sterft door gezonde sportvoeding! Weet wat je eet!

Bodybuilder sterft door gezonde sportvoeding! Weet wat je eet!

Is sportvoeding wel zo gezond als men zegt, eerste dode gevallen door verstikking!

Gezonde sportvoeding is een hype, de online bedrijven die gezonde maaltijden voor sporters aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond, maar is het wel zo gezond als men beweerd? In de Verenigde Staten zijn speciale sporters maaltijden al heel lang populair, niet alleen in de fitness en body building wereld, maar ook onder vechtsporters. Het lichaam wordt in trainingen dusdanig onder spanning gebracht, dat energie nodig is om aan te vullen. Echter viel er in Amerika een slachtoffer, de meervoudig kampioen bodybuilding "Dallas McCarver" is naar nu blijkt het eerste dodelijke slachtoffer ten gevolge van verstikking tijdens het nuttigen van een "gezonde" maaltijd.

Bodybuilder sterft door gezonde sportvoeding! Weet wat je eet!

Voedsel allergie kan dodelijk zijn

Er is natuurlijk niets mis met gezonde voeding, echter worden er vaak ingrediënten gebruikt ter vervanging, neem bijvoorbeeld noten en zaden, of proteïnen vervangers voor vlees en vis. Hoewel en nog sectie moet worden uitgevoerd op het lichaam van McCarver, wordt vermoedt dat hij een allergie heeft opgebouwd voor bepaalde stoffen die in bepaalde voeding vervangers voor kunnen komen. Het gebruiken van anabole steroïden en andere spierversterkende middelen kan hierop van invloed zijn geweest. Ook was de body builder in maart van dit jaar al eens in elkaar gezakt tijdens een bodybuildingwedstrijd in Australië. Uitgebreid onderzoek wees, toen uit dat hij een infectie had in zijn luchtwegen. In het geval van de verstikking kan het zo zijn dat zijn lichaam is gaan reageren op bepaalde stoffen, met verstikking tot gevolg.

Uiterlijke schijn bedriegt

Op het eerste gezicht leek er niets mis met de gezondheid van McCarver, en op foto's die hij op Instagram plaatste was duidelijk te zien dat hij goed in zijn ritme zat. Echter kan uiterlijke schijn bedriegen, en zit het gevaar vaak in een klein hoekje. Het is dan ook raadzaam om goed te onderzoeken welke ingrediënten er worden gebruikt in de aangeboden reeds voorbereide maaltijden. En natuurlijk is het zo dat je als (vecht)sporter beter regelmatig jezelf kunt laten testen op verschillende waarden, en eventuele allergie verschijnselen als je bepaalde middelen gebuikt. Voorkomen is beter dan genezen, gezond eten is goed maar weet wat je doet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws