Home / Nieuws / Blote vuist vechten in een MMA-kooi: kan het nog extremer?

Blote vuist vechten in een MMA-kooi: kan het nog extremer?

Blote vuist vechten in een MMA-kooi: kan het nog extremer?

In Nederland nog niet echt doorgedrongen als mainstream vechtsport, maar in Engeland en Amerika snel stijgend in populariteit, het boksen met blote vuist. En als je dacht dat het niet extremer kon, nou dan had je het mis.

BYB Extreme Fighting Series (BYB), neemt het vechten met de blote vuist nog een stapje verder. De gevechten vinden niet plaats in een boksring maar in een speciaal geprepareerde MMA-kooi. Vandaag maakte de organisatie haar eerste event bekend.

“BYB Extreme Fighting Series is opgericht om vechtfans te brengen waar ze het meest naar op zoek zijn, ACTIE! “ Zo luidt de wervende tekst van de organisatie.

Revolutionaire driehoek

Volgens zal BYB Brawl 1: Brawl For It ALL” een revolutie ontketenen in het vechten met de blote vuist. Een MMA-kooi die een driehoek vormt, met hoge hekken, twee afgeschuinde hoeken en een 60-procent strakke derde hoek, in totaal 187 vierkante voet.

Deze opzet markeert de eerste keer een professioneel blote vuist evenement wat wordt gehouden in een kooi. Dit zal ook de eerste keer zijn dat blote vuist vechten en MMA in dezelfde kooi worden gehouden.

Straatvechters

Het evenement zal 10 professionele blote vuist gevechten bevatten, waaronder enkele straatvechters uit de documentaire ‘Dawg Fight’, evenals twee mixed-martial arts-wedstrijden. Gevechten en andere details worden binnenkort bekendgemaakt.

BYB Brawl 1: Brawl For It ALL”, zal plaatsvinden op vrijdag 5 april, in Cheyenne Ice & Event Centre in Cheyenne, Wyoming, USA.

Bekijk ook

Laster UFC-veteraan: ONE Championship dreigt met rechtszaak

ONE Championship, een van 's werelds grootste vechtsport organisaties neemt haar werk serieus.

Overweegt Jamal Ben Saddik een overstap naar de UFC?

Het is erg rustig rondom GLORY kickboxing zwaargewicht en titel uitdager Jamal Ben Saddik

Vechtverbod voor Kickboksers en MMA-vechters met tatoeages

De UFC, GLORY Kickboxing en ONE FC investeren zwaar in het aansluiten van nieuwe landen waaronder China