Bloedtransfusies: Foute dopingarts moet jarenlang de cel in Nieuws
Nieuws

Bloedtransfusies: Foute dopingarts moet jarenlang de cel in

Bloedtransfusies: Foute dopingarts moet jarenlang de cel in

De Duitse arts Mark Schmidt krijgt bijna vijf jaar gevangenisstraf en een boete van $ 191.000. De arts wordt gezien als de leider van een internationale doping bende.

De Duitse arts Mark Schmidt krijgt bijna vijf jaar gevangenisstraf en een boete van $ 191.000. De Duitser werd beschuldigd van het opzetten van een internationaal dopingnetwerk. Zo meld RT.com vandaag.

Lange straf

De Duitse arts hielp atleten bij het maken van bloedtransfusies in een poging hun prestaties op competities te verbeteren. Waaronder een aantal vechtsporters. De Arts is door een rechtbank in München tot vier jaar en acht maanden veroordeeld.

Naast de gevangenisstraf kreeg de dokter een extra driejarig verbod om medicijnen voor te schrijven. Evenals een boete van $ 191.000.

Bekentenis

Het schandaal kwam twee jaar geleden aan het licht. Toen de Oostenrijkse politie in februari 2019 een inval deed bij de wereldkampioenschappen noords skiën. En uren voor de race verschillende topsporters arresteerde.

Schmidt gaf zijn schuld toe, maar stond erop dat hij geen illegale doping bende had georganiseerd. Ook beweerde hij alleen te hebben voldaan aan de vraag van atleten. Die om prestatiebevorderende medicijnen vroegen.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/doorbraak-de-ufc-staat-haar-vechters-toe-marihuana-te-gebruiken/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws