Home / Nieuws / Bloederigste vechtsport rukt op: Dave Leduc tekent bij WLC

Bloederigste vechtsport rukt op: Dave Leduc tekent bij WLC

Lethwei blote vuist kickboksen zonder regels

World Lethwei Championship (WLC), ’s werelds grootste bare-knuckle vechtsport organisatie, heeft bekend gemaakt dat zij een van de grootste supersterren op contract heeft gezet.

Dave’ The Nomad ‘Leduc, heeft een exclusief contract getekend met WLC, de van oorsprong Lethwei vechter is een van de beroemste atleten in de meest brute vechtsport ter wereld.

Lethwei of Birmees blotevuist-boksen is een full contact vechtsport uit Myanmar. Lethwei wordt beschouwd als een van de meest agressieve en brute en bloederigste vechtsporten ter wereld. De vechters voorzien hun vuisten slechts van tape en verbandgaas.

Live mee kijken

Dave Leduc is een ongeslagen lethwei-kampioen en komt oorspronkelijk uit Quebec, Canada. Leduc heeft meerdere titels gewonnen bij andere Lethwei organisaties, waaronder het Openweight Championship. Leduc zal naar verwachting zijn WLC-debuut maken in augustus, het gevecht zal onder andere te zien zijn via UFC Fight Pass.

LEES OOK: Dave Leduc daagt Buakaw Banchamek uit

De overeenkomst zal ervoor zorgen dat Leduc exclusief voor het World Lethwei Championship zal vechten. Hij zal een ambassadeursrol voor de organisatie vervullen, om de organisatie bij het internationale publiek onder de aandacht te brengen.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT