'Bloed en blauwe plekken!' Welkom bij de echte vechtclub (video)
Home / Nieuws / ‘Bloed en blauwe plekken!’ Welkom bij de echte vechtclub (video)

‘Bloed en blauwe plekken!’ Welkom bij de echte vechtclub (video)

'Bloed en blauwe plekken!' Welkom bij de echte vechtclub (video)

Schijnwerpers en straatlantaarns verlichten een wrede vechtpartij tussen twee woedende shirtloze mannen. Terwijl het geschreeuw van een menigte weergalmt in Bangkok is Fight Club Thailand aan.

In de hoofdstad van een land dat bekend staat om zijn zeer technische vechtsport scène, komen amateur-vechters regelmatig samen en beloven alleen bloed en blauwe plekken uit te wisselen in de ondergrondse vechtclub. De groep is een lokale sensatie geworden, met zijn besloten Facebook-groep met 73.000 leden.

,,Hier hoef je niet te weten hoe je moet vechten. Je hoeft alleen maar hart te hebben en dat is het”, vertelde mede-oprichter van de club, Chana Worasart, aan AFP. De 30-jarige richtte de club in 2016 op, deels geïnspireerd door de cultfilm Brad Pitt, om amateur vechters hun vaardigheden te laten testen of gewoon hun agressie te ventileren.

Niet alles mag

,,Ik denk dat de populariteit te danken is aan een verscheidenheid aan vechtstijlen die verschillen van de stijlen in de (professionele) ring”, zegt hij. Ellebogen, worstelen, tegenstanders op de grond gooien en stoten op het achterhoofd zijn ten strengste verboden.

Het is niet verwonderlijk dat de bijeenkomsten niet aan de aandacht van de Thaise politie zijn ontsnapt. De autoriteiten werden in 2016 op de hoogte gebracht van de ondergrondse wedstrijden. Maar ondanks een kleine aanwezigheid van de politie zijn de gevechten voortgezet. Ook in ons land zijn er dergelijke vechtclubs ‘Hoodfights‘ die vooralsnog door Politie en justitie worden de gedoogd.

Bekijk ook

'Holy sh*t wat een klap!' Snelheid is alles jonguh (video)

‘Holy sh*t wat een klap!’ Snelheid is alles jonguh (video)

De beste reactie op een aanval is een razendsnelle counter.

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page