BJJ Kampioen uit toernooi grappling gezet na overtreding dopingschorsing Nieuws
Nieuws

BJJ Kampioen uit toernooi grappling gezet na overtreding dopingschorsing

BJJ Kampioen uit toernooi grappling gezet na overtreding dopingschorsing

Paulo Miyao
Paulo Miyao

Grappling

Grappling is een zelfverdedigingssport waarbij de nadruk ligt op het grondgevecht, vergelijkbaar met BJJ. Hoewel er bij deze sport ook aandacht word besteed aan worpen uit worstelen, ligt de focus voornamelijk op transities naar dominante controleposities, klemmen en omstrengelingen op de grond. Vanwege haar effectiviteit is het grondgevecht één van de belangrijkste pijlers binnen MMA (Mixed Martial Arts).

Miyao kreeg een dopingschorsing van USADA na een positieve test met betrekking tot de 2016 IBJJF Wereldkampioenschappen. Zijn schorsing van twee jaar is van kracht tot 29 september 2018. Tournament organisatoren diskwalificeerde Miyao na de overwinning toen ze werden geïnformeerd dat Miyao's schorsing nog steeds actief was.

Verplicht

United World Wrestling is een ondertekenaar van het WADA, wat inhoudt dat ze alle schorsingen van gerelateerde organisaties erkennen en afdwingen. Miyao heeft deelgenomen aan andere worsteling wedstrijden sinds de schorsing van kracht werd, zoals ADCC en de VAEJJF, maar deze gebeurtenissen zijn niet verplicht om de door USADA of WADA uitgegeven verboden na te leven.

In een verklaring zei Miyao:

"Dit weekend ging ik deelnemen aan het UWW Wereldkampioenschap, maar helaas kon ik niet vechten vanwege de dopingcontrole twee jaar geleden tijdens het IBJJF Wereldkampioenschap. Mijn excuses aan UWW omdat ik geloofde dat mijn straf alleen geldig was voor IBJJF-kampioenschappen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws