Home / Nieuws / Bizar MMA-gevecht gaat viraal: ‘Maar wat is de waarheid achter het verhaal’

Bizar MMA-gevecht gaat viraal: ‘Maar wat is de waarheid achter het verhaal’

MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out

Een filmpje waarin te zien is dat een MMA-vechter een ware duikvlucht neemt op zijn knock-out geslagen tegenstander ging afgelopen week viraal. De MMA-piloot werd gediskwalificeerd maar er zit meer achter het verhaal.

In het filmpje zien wij Austin Batra die in de lucht zweeft, met zijn armen boven zijn hoofd, en eruitziet alsof hij zijn vuisten los wil laten op een tegenstander die nauwelijks meer bewoog. Als snel werden er verschillende conclusies getroffen, en werd Batra vergeleken met een bommenwerper die de aanval inzet op een vijand op de grond.

Waarom zou Batra in de aanval blijven nadat hij net zijn tegenstander knock-out had gekregen? Waarom koos hij voor een dergelijke agressieve en extravagante manoeuvre? Was het niet duidelijk dat de scheidsrechter al bezig was om het gevecht af te ronden?

De waarheid

De eerste beschikbare videoclip van het incident die plaatsvond tijdens een Battlefield Fight League amateurwedstrijd in Coquitlam, British Columbia, afgelopen zaterdag ging als een razende over internet. Maar het gaf een beperkt en korrelig beeld van wat er daadwerkelijk gebeurde, klik hier om deze te bekijken.

Battlefield Fight League een eigen video uitgebracht die een duidelijker beeld geeft van wat er is gebeurd. In de video verteld de gediskwalificeerde Batra die ook nog eens zijn titel kwijtraakte na het gevecht aan zijn tegenstander Perry Hayer, wat er daadwerkelijk gebeurde. Bekijk onderstaande video en luister naar het verhaal van Batra.

Bekijk ook

🎥 | Muay Thai vs. Taekwondo gevecht eindigt in brute knock-out

Uit een video die recentelijk opdook uit Chengdu

UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov voorbeeld voor moslims

De levensstijl, normen en waarden

🎥 | Eervol afscheid van karate-legende Loek Hollander

Zaterdag werd karate-legende Loek Hollander