Home / Nieuws / BITTERE PIL VOOR UFC: Californië annuleert vechtsport events tot mei

BITTERE PIL VOOR UFC: Californië annuleert vechtsport events tot mei

De California State Athletic Commission heeft alle vechtsportevenementen in de staat tot en met mei geannuleerd.

De maatregel werd genomen vanwege de coronavirus pandemie. “De Commissie heeft dit besluit niet lichtvaardig genomen en begrijpt het potentiële economische verlies voor promotors en de vechtsport sector”, aldus de CSAC-verklaring. ‘We moesten de belangen van onze vechters en de gemeenschap om ons heen afwegen.’

Grote gevolgen

De beslissing is gebaseerd op richtlijnen van de Californische gouverneur Gavin Newsom en het California Department of Public Health ‘om Californiërs te beschermen tegen de mogelijke verspreiding van COVID-19’. De maatregel heeft gevolgen voor de UFC Fight Night-kaart met de lichtgewichten Dustin Poirier en Dan Hooker, die op 16 mei in San Diego zou plaatsvinden.

De UFC heeft gezworen door te gaan met shows nadat hij er drie in maart en begin april had uitgesteld en opnieuw begon met UFC 249 op 18 april. Er is nog geen locatie bepaald voor UFC 249 of het verplaatste San Diego event. De UFC heeft drie andere evenementen in april en mei gepland voor Lincoln, Nebraska; Oklahoma City en Sao Paulo, Brazilië die nog niet officieel zijn gewijzigd.

Bekijk ook

Rapper 6ix9ine ontsnapt aan flink pak slaag na uitdagen bokskampioen (video)

6ix9ine ook bekend als Tekashi wilde het alpha mannetje uithangen in een club in Miami. ...

K-1 Legende Remy Bonjasky: ‘Ik ben bang dat het kickboksen omvalt’

Remy Bonjasky wil graag het kickboksen houden waar het is als topsport. Toch is hij ...

Nederlandse vechtsportwereld is gevallen kickbokskampioen meer dan zat

Na een eerder verschenen bericht op onze website over een voormalig kickbokskampioen, die geld inzamelde bij sportscholen voor de CliniClowns. Regende het reacties van gedupeerden.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page