BEWIJS: Verlies van hersenvolume bij MMA-vechters & boksers Nieuws
Nieuws

BEWIJS: Verlies van hersenvolume bij MMA-vechters & boksers

BEWIJS: Verlies van hersenvolume bij MMA-vechters & boksers
BEWIJS: Verlies van hersenvolume bij MMA-vechters & boksers

Recent onderzoek wijst volumeverlies uit in verschillende delen van de hersenen bij actieve en gepensioneerde MMA-vechters en boksers.

In 2011 kondigde de Cleveland Clinic een vrijwillige langetermijnstudie aan naar de hersengezondheid van professionele boksers en MMA-vechters. Het idee was om de hersenen van vechters te evalueren in de hoop betere manieren te vinden om permanent hersenletsel te voorkomen.

Dr. Charles Bernick van de Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health, noemde het onderzoek, The Professional Fighters Brain Health Study. Bernick publiceerde onlangs enkele van zijn bevindingen in "Neurology", het medische tijdschrift van de American Academy of Neurology.

Grote groep testers

Het onderzoek is gedaan bij 50 actieve boksers met een gemiddelde leeftijd van 29 en een gemiddelde van vijf gevechten; 23 gepensioneerde boksers met een gemiddelde leeftijd van 45 en een gemiddelde van 38 gevechten; en 100 MMA-vechters met een gemiddelde leeftijd van 29 en een gemiddelde van acht gevechten.

De vechtsportatleten werden vergeleken met 31 niet-vechters met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar die geen geschiedenis van hoofdtrauma hadden. Geen gepensioneerde MMA-vechters werden opgenomen in het onderzoek vanwege het kleine aantal vrijwilligers. Mannen en vrouwen werden opgenomen in het onderzoek van Bernick.

Nog meer onderzoek

Een verrassend iets uit het onderzoek is dat, terwijl zowel de actieve als gepensioneerde verlies van hersenvolume vertoonden, de twee groepen dat verlies van hersenvolume in verschillende gebieden lieten zien. Bernick zei over het hersenvolumeverlies: "Er is meer onderzoek nodig om te bepalen of deze kleine veranderingen ons kunnen helpen voorspellen wat er zal gebeuren bij individuele atleten."

Als het ging om denken en geheugentests, vond het onderzoek niet veel verschil tussen de controlegroep en de vechters. Toen Bernick echter naar de huidige vechters keek die hersenvolumeverlies hadden en degenen die dat niet hadden, toonde de studie aan dat degenen met hersenvolumeverlies slechter scoorden op twee van de denktests voor verwerkingssnelheid.

LEES HIER MEER OVER HET ONDERZOEK

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws