Bewijs: top vechtsporters nog steeds onderbetaald! Nieuws
Nieuws

Bewijs: top vechtsporters nog steeds onderbetaald!

Bewijs: top vechtsporters nog steeds onderbetaald!

GLORY 37: Los Angeles uitbetalingsoverzicht bewijst dat vechtsporters onderbetaald zijn!

Via Facebook (John_Mo) kwam er een overzicht naar buiten van de gages die vechters uitbetaald kregen op Glory 37, wat afgelopen Januari gehouden werd in Los Angeles. Op Twitter veroorzaakte dit een gezonde discussie tussen internationale vechtsportexperts die hun mening ventileerden. Deze meningen varieerden van "dat je beter in de bouw kunt werken", tot de opmerking "dat men verwachte dat een top vechtsporter toch wel meer zou mogen verdienen."

Niet te vergelijken met andere sporten

De uitbetalingen die topvechtsporters krijgen voor partijen, lijken in het niet te vallen bij de extreem hoge bedragen die bijvoorbeeld profvoetballers verdienen zoals Neymar die vertrok bij Barcelona en tekende voor vijf jaar bij Paris Saint-Germain, voor de som van maar liefst 222 miljoen euro. Het is ook geen geheim dat er allerlei extra bonussen voor dit soort sporters zijn en laten wij het maar eens niet hebben over de lucratieve deals met sponsoren etc. Je ziet nu al een verschuiving van vechtsporters die liever in Azië vechten omdat daar meer te verdienen valt, dus met het gevaar dat de mooie evenementen in Europa minder gevuld zullen worden met de vechters die de fans graag zien.

Vechtsport blijft een ondergeschoven kindje

Het lijkt wel of de vechtsport, hoe positief gepromoot ook, een ondergeschoven kindje blijft op allerlei vlakken en zeker op het gebied van uitbetalingen aan vechters. Je schrikt je eigenlijk rot van de lage bedragen die deze helden uitbetaald krijgen, want zo mogen wij de mannen en vrouwen die met gevaar voor eigen leven de ring betreden (om fans te vermaken) wel noemen. Het publiek laat zich vaak misleiden door grote toernooi bedragen zoals nu met de aankomende confrontatie tussen McGregor en Mayweather. Leuk die 100 miljoen die er te halen valt, maar blijkbaar alleen voor de zogenaamde "lucky few".

Want voordat je als vechtsporter dit soort bedragen binnen kunt halen, moet je of een switch maken tussen vechtstijl (van MMA overstappen naar het boksen of vice versa), of de mazzel hebben dat er een hype ontstaat dat iedereen in je wil investeren. Helaas niet voor iedereen weggelegd.

Behoud van talent en de vechtsport cultuur

Wil je het vechtsport talent wat er is behouden of opkomend stimuleren, zal men toch eens wat dieper in de buidel moeten tasten. Neem een Robin van Roosmalen, Murthel Groenhart om even dicht bij huis te blijven. Waarom worden dit soort vechters niet beter beloond? Maar ook opkomend talent, wat toch best wel gestimuleerd mag worden om verder te gaan als prof in de vechtsport. Maar nee, deze moeten om zalen vol te krijgen zelf hun eigen kaarten verkopen etc. Of om aan toernooien in het buitenland deel te nemen, zelf op sponsorjacht moeten gaan. Neem de WK Muay Thai in Thailand maar eens als voorbeeld, de jeugdige vechters die daar aan deelnemen hebben er heel wat aan moeten doen om reisgeld bij elkaar te krijgen. Er is zelfs geen overheidspotje voor. Schande!

Bewijs: top vechtsporters nog steeds onderbetaald!
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws