'Bestolen kickbokser': Rechter stelt promotor in het gelijk - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘Bestolen kickbokser’: Rechter stelt promotor in het gelijk

‘Bestolen kickbokser’: Rechter stelt promotor in het gelijk

'Bestolen kickbokser': Rechter stelt event promotor in het gelijk
Marcel Verhaar (links) in actie

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in de zaak tussen kickbokser Marcel Verhaar en organisatie King of the Ring. Verhaar voelde zich bestolen van de titel en liep 10.000 euro mis. De kickbokser spande een rechtszaak aan, de rechtbank oordeelt echter dat de organisatie niets te verwijten valt.

Op 17 februari 2021 deed de Rechtbank al uitspraak in de zaak die terug gaat tot 30 november 2019. Deze site berichte destijds over de zaak waar Verhaar de promotor en de sanctionerende bond (NKF) aan het woord kwamen. Promotor Omar Ahbouk de man achter het evenement benaderde onze redactie recentelijk met de uitslag van de rechtszaak, die tot midden vorige maand een hoger beroep mogelijkheid had, waar geen gebruik van is gemaakt en de uitspraak van de rechter definitief maakt.

Geboren ribben en klaplong

Tijdens evenement van 30 november stond een 8 mans toernooi op het programma. De winnaar zou naar huis gaan met 10.000,00 euro en een prachtige gordel. Verhaar vertelde destijds: ,,Ik had er al 7 rondes op zitten voor de finale en stond in de ring met 2 gebroken ribben, waardoor achteraf bleek dat ik ook nog een klaplong had opgelopen”, aldus Verhaar.

,,Toch besloot ik de ring in te gaan alles voor de sport. Er was mij geen andere keuze gegeven. Echter kwam ineens een tegenstander in de ring die in de eerste ronde door een andere vechter al was uitgeschakeld.“ (Een andere deelnemer aan het toernooi, Mitch Kuijpers werd op ongelukkige wijze uitgeschakeld. red.), tegenstander Ervet Manga werd hierdoor gediskwalificeerd en besloten werd de verliezer die door Kuijpers verslagen werd terug te brengen in het toernooi, die tegenover Verhaar in de finale kwam te staan. Verhaar verloor de finale en voelde zich onheus bejegend door de organisatie en stapte naar de rechter.

Ontkenning

Ahbouk over de beslissing destijds: ,,Vanuit dit besluit is ook voort gekomen dat de verliezer van Mitch Kuijpers verder zou deelnemen aan het toernooi. De situatie werd ook meteen toegelicht aan het publiek en wat het gevolg ervan zou zijn. Het programma van de matchmaking werd weer opgepakt. Het was dus nog niet bekend wie er in de finale zou staan. Wij als organisatie zijn verder er niet mee bezig geweest, wie er zou deelnemen in de finale”, reageerde Ahbouk destijds.

,,Verhaar was het niet eens met zijn verlies en ontkent tot op heden alle regels van de organisatie ‘King of the Ring’. Deze afspraken waren tijdens en voor het gala met de heer Verhaar gemaakt. Tevens ontkent hij de regels van het contract”, zegt Ahbouk die blij is met de uitspraak.

Regels verdraait

Onze redactie vroeg Verhaar om en reactie op de uitspraak; ,,Een contract heb ik nooit gekregen, omdat deze verkeerd was verstuurd met de toegangskaartjes. De regels zijn bij de sanctionerende bond (NKF) later na dat ik protest in had gediend veranderd. Waardoor NKF in een betere positie neer werd gezet”, zegt Verhaar.

,,Joop Ubeda (NKF) zei zelfs als ik naar de bond was gegaan met het verhaal dat ik niet kon vechten ik toch als winnaar werd uitgeroepen. Dit is allemaal niet gecommuniceerd met mij of mijn team. Het toernooi is alleen maar voor eigen succes gehouden. Omdat veel gevechten niet door gingen. Ik heb geen goed woord over Omar en zijn organisatie en de bond (NKF. Dit is vechten tegen een partij die alles eraan doet om de regels te buigen en te draaien”, sluit Verhaar af.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page