De beste Muay Thai technieken volgens Master Toddy Nieuws
Nieuws

De beste Muay Thai technieken volgens Master Toddy

De beste Muay Thai technieken volgens Master Toddy

Hoe Master Toddy Kampioenen traint en beter maakt!

In een universum bevolkt door geharde ex-kampioenen die zo veel persoonlijkheid hebben als een versleten bokshandschoen, komt de muay-thaise autoriteit Master Toddy naar voren. Een geliefd man, hij is als gastheer zeer vriendelijk zoals men zou kunnen hopen in de vechtkunsten. Maar zet hem op een mat met zijn studenten of in de hoek met een van zijn Thaise boksers, en hij transformeert in een vechtende vijand.

De beste Muay Thai technieken volgens Master Toddy

Dat is waar Master Toddy uitblinkt als maker van kampioenen - waaronder Nederlandse mannen en vrouwen die daadwerkelijk naar Thailand zijn gereisd om de Thais in hun eigen spel verslaan. Zijn succes spreekt volumes over de geldigheid van zijn onorthodoxe methoden en overtuigingen. Graag Toddy enkele van de kickboxing geheimen die hem naar de top van de Muay Thai-wereld hebben gedreven.

Verblijf in Engeland en Amerika

Gedurende de 16 jaar die hij in Manchester, Engeland heeft doorgebracht, en de 15-plusjaren die hij in de Verenigde Staten heeft doorgebracht, heeft Master Toddy geleerd dat je geen grote krachtpatser hoeft te zijn om een ​​goede vechtsporter te zijn.

"Toen ik in Engeland was, was er niets - ze mochten zelfs niet Muay Thai onderwijzen omdat ze dachten dat het te gewelddadig was," zegt hij. "Ik moest ze alles leren - discipline, hoe te vertragen, hoe slim te vechten. Ik moest ze laten zien dat Muay Thai geen straatvechten is.

"De meeste mensen die vechtsporten doen, zijn verlegen. Ze zijn leuke mensen die ooit gepest zijn en ze willen zichzelf leren beschermen. Ze zullen vechten als ze moeten, maar ze willen het liever niet. Daarom heeft de competitie binnen vechtsporten regels, en redenen waarom verlegen mensen geweldige vechtsporters kunnen worden. Dat was de les die ik naar Engeland bracht.

Master Toddy succesvol in Engeland

Master Toddy was een hit in het Verenigd Koninkrijk, en hij merkte snel op dat de Amerikaanse kampioenen net zo geïnteresseerd waren in wat hij te bieden had. "Ze wilden leren hoe ze Muay Thai moesten toepassen en verdedigen tegen de low kicks omdat ze 25 jaar geleden in Amerika hadden ingebracht, maar ze hadden ze muay Thai," zegt hij. "Ze hadden kickboxing, maar het is heel anders. Toen ze geconfronteerd werden met een muay-thaise stylist, zouden deze ze met lowkicks of ellebogen raken.

"Ik heb besloten om naar Amerika te komen om Muay Thai uit te breiden, om te laten zien dat het goed kan worden uigevoerd en dat het geen gewelddadige sport is. Het eerste wat ik deed was samenwerken met de Atletische Commissie van Nevada om toestemming te krijgen om ellebogen en knieën op te nemen in de wedstrijden. We hebben de eerste show in 1995 gedaan en het ging heel goed. Het begon te groeien. Ik was succesvol omdat ik een zeer positieve persoon ben. Elke dag vertel ik mijn mensen hoe belangrijk het is om positief te zijn.

Master Toddy heeft in de loop der jaren tal van bekende vechters opgeleid

Waaronder Maurice Smith, Tito Ortiz, Bob Sapp, Gary Goodridge en een equipe van K-1 vechters 'De meeste waren al kampioenen,' zegt Toddy. "Nadat ze een hard gevecht hadden gehad , kwamen ze naar mij wegens mijn coachingrecord.

"Bob Sapp kwam bijvoorbeeld om bij mij te trainen, ik leerde hem een bepaalde stoot techniek. Hij ging voor de knock out in de ring en kreeg een eerste ronde knock-out met die stoot. Toen kwam Gary Goodridge die trainde voor een van de grootste gevechten in zijn carriere tegen een K-1 kampioen. Gary sloeg hem de ring uit in de eerste ronde.

'Als ze erin geloven, winnen ze. Het is mentale programmering. Het gaat niet om het schoppen en stoten; Het gaat om aansluiting

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws