Beruchte 'Russische Mike Tyson' eerder uit de cel
Home / Nieuws / Beruchte ‘Russische Mike Tyson’ eerder uit de cel

Beruchte ‘Russische Mike Tyson’ eerder uit de cel

Avtandil Khurtsidze zal binnenkort weer weten hoe vrijheid voelt. De omstreden Georgische middengewicht bokser, die bijna vijf jaar geleden werd gearresteerd werd veroordeelt to 10 jaar cel in de Verenigde Staten, maar is nu vrijgesproken.

Bijgenaamd de ‘Russische Mike Tyson’, werd Khurtsidze opgepakt als onderdeel van een ingrijpende federale operatie voor zijn vermeende rol in de Shulaya Enterprise. Dit was een Russisch misdaadsyndicaat. Uiteindelijk werd Khurtsidze veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens afpersing en samenzwering

Khurtsidze werd opnieuw veroordeeld tot tijd uitgezeten, plus een week gevolgd door twee jaar onder toezicht staande vrijlating. De procedure die dinsdag werd gehouden bij de Southern District Court in New York City werd gestart door de advocaten van de Rus.

Weer boksen

De 44-jarige Khurtsidze zal naar verwachting ergens volgende week worden vrijgelaten uit hechtenis. Volgens zijn advocaten kunnen er echter bepaalde immigratiebeperkingen zijn, die zijn vrijlating bemoeilijken. Khurtsidze heeft geen Amerikaans visum.

Het is niet duidelijk of Khurtsidze in de Verenigde Staten zal kunnen blijven, waar hij tot aan zijn arrestatie als professioneel bokser heeft gewoond en gewerkt. Of dat hij zal worden gedeporteerd naar de Republiek Georgië, zijn thuisland, zoals gebruikelijk als men geen Amerikaans visum heeft. Volgens sommige media is Khurtsidze van plan zijn carrière als bokser voort te zetten.

Bekijk ook

Vreetwedstrijd! UFC'er Costa legt het af tegen Liver King

Vreetwedstrijd! UFC’er Costa legt het af tegen Liver King (video)

UFC middengewicht Paulo Costa consumeerde rauwe lever

Spanning buiten de ring zoeken

Spanning buiten de ring zoeken

Op zoek naar de spanning die je van de vechtsport kent buiten de ring zoeken?

Glory kampioen Wisse: 'Gameplan aangepast door blessure tijdens titelgevecht'

Glory kampioen Wisse moest ‘gameplan aanpassen’ tijdens titelgevecht’

In de kleedkamer spraken we een licht aangeslagen kampioen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page