Beruchte MMA-organisatie klaagt Google aan na sluiten YouTube-kanaal Nieuws
Nieuws

Beruchte MMA-organisatie klaagt Google aan na sluiten YouTube-kanaal

Beruchte MMA-organisatie klaagt Google aan na sluiten YouTube-kanaal

Ramzan Kadyrov's ACA-organisatie is van plan om Google aan te klagen wegens sluiten van haar YouTube-kanaal na sancties. Het officiële ACA YouTube-kanaal is opgeschort na de laatste ronde van sancties, tegen de Tsjetsjeense leider Kadyrov.

Absolute Championship Akhmat (ACA), is een organisatie die eigendom is van en wordt gefinancierd door Kadyrov, de leider van Tsjetsjenië. Deze is van plan om Google aan te klagen voor het opschorten van het officiële YouTube-kanaal van de MMA-organisatie Meer onder video).

Het kanaal werd gesloten in opdracht van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën. In een reeks van sancties tegen de Tsjetsjeense leider wegens "ernstige schendingen van de mensenrechten".

We vechten het aan

,,We zullen de sancties aanvechten met betrekking tot blokkering door Google en YouTube", vertelde ACA-president Alexei Yatsenko aan Championat.com. ,,In eerste instantie zijn we in beroep gegaan bij het parket, maar dat heeft geen effect gehad. Dus we gaan zeker een rechtszaak aanspannen.”

Eerder werd ook het persoonlijke Instagram kanaal van Kadyrov gesloten. Kadyrov is ook eigenaar van de Akhmat Fightclub. In het verleden was kickbokslgende Badr Hari te zien in shirts van de organisatie. Kadyrov heeft Hari die hij als vriend ziet destijds voorzien van dure cadeaus en werd de kickbokser als held ontvangen in Tsjetsjenië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws